22. oktober 2021
Der var fyldt godt op med gæster til åbningen af Britze-udstillingen på 2. sal i PakhusGalleriet i Nykøbing. En kulturhistorisk kunstudstilling, der får stor ros af galleri-lederen men ikke umiddelbart følges op af lignende udstillinger, fordi det er et galleri for nutidskunst.                 Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Der var fyldt godt op med gæster til åbningen af Britze-udstillingen på 2. sal i PakhusGalleriet i Nykøbing. En kulturhistorisk kunstudstilling, der får stor ros af galleri-lederen men ikke umiddelbart følges op af lignende udstillinger, fordi det er et galleri for nutidskunst. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Britze-kunst trækker gæster til PakhusGalleriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Britze-kunst trækker gæster til PakhusGalleriet
Odsherred - 23. september 2021 kl. 10:15
Af Stefan Andreasen

Den kulturhistoriske udstilling med værker af kunstneren Johannes Britze (1895-1960), kaldet Rørvig-maleren, har været et stærkt trækplaster i PakhusGalleriet i Nykøbing Sjælland, hvor udstillingen kan ses frem til 2. oktober.

Alene til åbningen mødte 250 op.

Udstillingen hænger på 2. sal, hvor der var tæt pakket, og gæster måtte vente på at komme ind.

Kunstsamlerne Simon Christiansen og Torben Arendal står bag sammen med nevøen Jan Britze og Odsherred Frimærkeklub.

- Vi er virkelig glade for Britze-udstillingen og for samarbejdet med Torben og Simon, som har gjort et kæmpe arbejde. De har brugt lang tid på ophængning; udstillingen er veldisponeret og flot forberedt, og de har lagt kræfter i at få den udbredt. Det er super, siger Jesper Bertelsen, leder af Biblioteker og Kulturhuse.

- Men - det får os ikke til selv at sætte flere kulturhistoriske udstillinger op. Vores formål med galleriet er stadig nutidskunst og salgsudstillinger.

- Vi har gjort en undtagelse med Britze. Vi fik en henvendelse fra Torben og Simon for et halvt år siden og fortalte, at galleriet er fuldt booket til halvt inde i 2022, men at vi havde en ledig periode på 2. sal i september. Den fik de så, efter at vi havde clearet af med museumsinspektør Jesper Sejdner Olsen, Odsherreds Kunstmuseum, fortæller BOK-lederen.

Han udelukker dog ikke, at der kan blive plads til lignende kulturhistoriske initiativer i fremtiden.

- Jeg vil da bestemt ikke afvise det, hvis der dukker en god udstillings-idé op, og vi har ledig kapacitet, siger Jesper Bertelsen.

Hver år har PakhusGalleriet tre store, tilbagevendende samtidskunst-grupper, der udstiller - Stokrosebanden, Cromisterne og tegner-gruppen TEIKN. Som noget nyt er Ovnhus Kunsthåndværkermarked også rykket ind med julemarked.

Derudover er der udstillinger med kunstnere og kunstnergrupper.

- Vi er i en proces nu, hvor vi i samarbejder med kunstnerne fra Stokrosebanden og Cromisterne prøver at få endnu bedre samtidskunstnere til at udstille hos os i galleriet, siger Jesper Bertelsen.

Udover samtidskunst-udstillingerne har PakhusGalleriet hvert år et tematisk udstillingssamarbejde med biblioteket, og der er også en udstilling i samarbejde med Odsherred Litteratur- og Læsefestival.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk