31. oktober 2020
Borgmester Thomas Adelskov (S)  ser fordele og ulemper i en firedages arbejdsuge på rådhuset. Foto: Peter Andersen.
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Thomas Adelskov (S) ser fordele og ulemper i en firedages arbejdsuge på rådhuset. Foto: Peter Andersen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester ser på fredagslukkede rådhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester ser på fredagslukkede rådhuse
Odsherred - 28. december 2017 kl. 12:03
Af Torben Andersen

På rådhuse rundt omkring i landet er fredag en yderst populær fleksdag.

arrow Læs også: Fri fredag skal give fordele til alle

Men i fremtiden kan det være, at rådhusene i Højby, Fårevejle og Nykøbing er helt lukkede om fredagen. Mod at medarbejderne så arbejder længere de andre fire dage.

Borgmester Thomas Adelskov (S) er i hvert fald klar til at se på, om man kan planlægge arbejdet mere fleksibelt for de ansatte på rådhuset - og andre kommunalt ansatte.

- Idéen udspringer sådan set af, at jeg kan se, at mange virksomheder har firedages arbejdsuge for at højne produktiviteten, og jeg oplever også, at mange på rådhuset arbejder hjemmefra eller afspadserer om fredagen. Det kunne sagtens ske, at vi lukkede om fredagen, men det skal være en model blandt flere, som vi må se på, siger Thomas Adelskov.

Direktionen har adopteret et forslag fra borgmesteren om at undersøge fordele og ulemper ved at indføre en firedages arbejdsuge for kommunens medarbejdere - i første omgang primært rettet mod dem, som sidder på rådhusene.

- Jeg har bestemt ikke tænkt mig, at vi skal have lukkede skoler og daginstitutioner om fredagen, men er der andre faggrupper end dem på rådhuset, hvor det giver mening at diskuttere arbejdstidstilrettelæggelsen, så synes jeg, man skal gøre det, siger Thomas Adelskov.

Borgmesteren ser også en fordel i, at en arbejdsuge på fire dage kan give mulighed for at udvide åbningstiderne, for eksempel om aftenen.

- Vi skal se på, om vi kan finde en model for det. Det kunne også have en vis tiltrækningskraft overfor kommende medarbejdere, som vi i den kommende tid skal konkurrere med andre kommuner om, siger han.

Thomas Adelskov understreger, at der også er ulemper forbundet med at arbejde fire dage om ugen, blandt andet i forhold til børnepasning.

- Nogle ønsker måske ikke en fire dages arbejdsuge, og det må vi også se på. Der kan også være noget med lovgivningen, blandt andet med hensyn til jobcentret, og Familieafdelingen kan jeg ikke forestille mig kan have lukket tre dage i træk. Jeg kan sagtens se en masse sten på vejen, men jeg synes, sagen skal undersøges nærmere.

arrow HK vil holde øje med sygefravær i kommune med tre fridage
14. juni 2019 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:46
arrow Kommune dropper fredag: Ansatte skal arbejde fire dage
14. juni 2019 kl. 00:02 Opdateret: kl. 00:04
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk