27. maj 2020
Geopark-direktør Hans-Jørgen Olsen - her i samtale med bestyrelsesformand Michael Kristiansen og Odsherred-borgmester Thomas Adelskov - glæder sig over, at odsingerne har taget geoparken til sig. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Geopark-direktør Hans-Jørgen Olsen - her i samtale med bestyrelsesformand Michael Kristiansen og Odsherred-borgmester Thomas Adelskov - glæder sig over, at odsingerne har taget geoparken til sig. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerne: Geoparken styrker Odsherreds image

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne: Geoparken styrker Odsherreds image
Opdateret 15. oktober 2019 kl. 16:44
Odsherred - 15. oktober 2019 kl. 12:31
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

105 fastboende borgere i Odsherred er blevet interviewet om deres kendskab og holdning til Geopark Odsherred, og undersøgelsen viser blandt andet, at 92 procent mener, at geoparken styrker Odsherreds image.

Analyseinstituttet Wilke har på baggrund af interviews med 105 odsinger i sommer gennemført en analyse af borgernes kendskab til Geopark Odsherred, og hvilken betydning, de anser den for at have for egnen.

Ét af spørgsmålene lød, om Odsherreds status som Unesco-geopark er styrkende for kommunens image, og 92 procent mente, at det var styrkende i større eller mindre grad.

Godt halvdelen har svaret, at Odsherreds image styrkes i »høj grad« eller »meget høj grad«.

Særligt borgere i aldersgruppen 50-59 år er overbeviste om geoparkens positive betydning for egnens image.

- Det er en kæmpe opmuntring, at et så overvældende flertal af borgerne mener, at geoparken styrker områdets image. Jeg er overbevist om, at vores fokus på at skabe konkrete aktiviteter, for eksempel festival, cykelløb, guidede ture, Grand Cru-uge og højderyg-sti har været den rigtige strategi, udtaler geoparken formand, Michael Kristiansen.

Undersøgelsen viser, at 98 procent af de adspurgte har læst eller hørt om geoparken inden for de seneste 12 måneder.

64 procent har aktivt deltaget i geopark-aktiviteter - guidede ture, busture, foredrag eller lignende.

- Det er rigtigt positivt, at så mange borgere er bevidste om vores status som Unesco-geopark. Det synes jeg også, vi kan fornemme, når vi er ude til møder og i vores daglige dialog med virksomheder og foreninger. Men det er rigtigt dejligt at få bekræftet det gennem denne undersøgelse, siger geoparkens direktør, Hans-Jørgen Olsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk