1. august 2021
Personalechef Kirsten Markvardsen måtte have hjælp hos digitaliseringsafdelingen for at få sine medarbejdere instrueret i sikre mail systemer.
Personalechef Kirsten Markvardsen måtte have hjælp hos digitaliseringsafdelingen for at få sine medarbejdere instrueret i sikre mail systemer.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borger udleveret af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borger udleveret af kommunen
Opdateret 04. marts 2015 kl. 14:05
Odsherred - 03. marts 2015 kl. 15:08
Af Martin Hoffmann Kønig

Samlet set kritisabelt. Det er dommen over Odsherred Kommune, når den udtales fra Datatilsynet og omhandler en sag, hvor en af kommunens tidligere ansatte fik kommunens mistænksomhed at føle.

Den tidligere medarbejder blev bortvist fra en kommunestilling, hvilket blev forligt. Efterfølgende sendte kommunens HR-afdeling ukrypterede mails til den ansattes hjemkommune og dennes A-kasse, hvor de gav udtryk for en mistanke om socialt bedrageri. Men da kommunen ikke kunne bevise nødvendigheden af denne henvendelse, og da de sendte personfølsomme oplysninger i usikre mails, får de kritik. Til dagbladet Nordvestnyt siger specialkonsulent Jesper Vang, fra Datatilsynet, at kritikken er i den tungere ende.

Kommunens HR-chef Kirsten Markvardsen, siger til Nordvestnyt, at medarbejderne efterfølgende er blevet instrueret i reglerne for videregivelse af personfølsomme oplysninger, men hun kan ikke afvise, at der også ved andre lejligheder er blevet sendt personfølsomme oplysninger i ulovlige og usikre mails.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk