25. september 2021
Den portugisiske billedkunstner Clara Leitao udstiller i PakhusGalleriet i Nykøbing Sj. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Den portugisiske billedkunstner Clara Leitao udstiller i PakhusGalleriet i Nykøbing Sj. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Portugisisk kunstner fortolker Odsherreds fortællinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Portugisisk kunstner fortolker Odsherreds fortællinger
Odsherred - 09. januar 2020 kl. 14:33
Af Stefan Andreasen

Den portugisiske billedkunstner Clara Leitao, der har været artist in residence i Kunstkollektivet 8B i Unnerud i det nordlige Odsherred, udstiller i PakhusGalleriet i Nykøbing Sjælland, hvor der er fernisering mandag den 13. januar.

Det nystartede Kunstkollektivet 8B har flere gange haft egne udstillinger med værker af de kunstnere, som bor og arbejder i en periode på stedet - men nu rykker 8B for første gang ind i PakhusGalleriet i Pakhuset med en udstilling.

- Vi har et fint samarbejde med Pia Heike Johansen fra 8B, som kommer i Pakhuset i vores tema-måned i februar og fortæller om sin lykke-forskning.

- Det har ført til, at vi nu taler om et mere formaliseret samarbejde i fremtiden. Det er dygtige kunstnere i 8B, og vi vil gerne åbne galleriet for dem, siger Jesper Bertelsen, leder af Odsherred Kulturhuse og Biblioteker.

På den første 8B-udstilling møder publikum poetisk eventyrlige arbejder af portugisiske Clara Leitao.

Hun boltrer sig collage-agtigt i genrer som tekstil- og papirkunst, træskulptur, illustrationer, skærmprint og vægmaleri. Hendes afsæt er fortællinger og historier fra Odsherred, hørt og bearbejdet af en portugiser i Unnerud.

Blandt andet historien om Ulkerup-folket, der blev fordrevet fra Ulkerup Skov, og historien om kæmpen, der kastede en sten mod Egebjerg Kirke.

Der er også myten om en gylden kæde, begravet under jorden. Jo mere man graver, jo mere opsluges den af jorden. Der er værker om en lokal stenaldergrav, en vindmølle og Højby Kirkes kalkmalerier.

Og der er nutids-historier om livet i 8B og i Unnerud.Uundgåeligt bliver de lokale oplevelser og fortællinger splejset sammen med Clara Leitaos egne minder.

Med på udstillingen er også værker af billedkunstner Johannes Balsgaard, Bøsserup, der skildrer historiske emner som Kimbrer-togtet.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk