23. juni 2021
Restaureringen af Rørvig Mølle er sat i gang før tid af sikkerhedsmæssige årsager.Foto: Preben Moth
gallery icon

Se billedserie

Restaureringen af Rørvig Mølle er sat i gang før tid af sikkerhedsmæssige årsager.Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Hat og møllekorpus svævede i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Hat og møllekorpus svævede i luften
Odsherred - 08. maj 2021 kl. 12:43
Af Marianne Nielsen

Det er ikke hver dag man kan se et møllehus svæve i luften. Det er ikke desto mindre hvad forbipasserende ved Rørvig Mølle har kunnet opleve i den forgange uge.

En stor kran har nemlig været på arbejde og over flere dage fjernet både møllevinder, top og møllehus fra fundamentet. Alt sammen af sikkerhedsmæssige årsager.

Rørvig Mølle er i så dårlig forfatning, at dele fra møllen i kraftigt blæsevejr bliver revet af og lander i møllens nærområde til fare for naboer, hundeluftere og andre der kommer forbi møllen.

Derfor så Mølleudvalget, der koordinerer restaureringen af den gamle mølle ingen anden udvej end at påbegynde nedtagningen af mølledelene før beregnet.

Restaureringen af Rørvig Mølle, omfatter blandt andet en komplet fornyelse af møllens vinger og mølleaksel. Tillige fornys for eksempel møllekorpusets klædning af egespån.

I gang førend planlagt
Egentlig var det planen at restaureringsarbejdet først skulle gå i gang når finansieringen er helt på plads, men af sikkerhedsmæssige hensyn blev den plan skrottet, da en rådgiver fik set nærmere på møllens tilstand.

Foreningen har ikke modtaget melding om egentlige ulykker, men foreningen er ansvarlig, hvis det skulle ske, og har derfor med accept fra de fonde, der har givet penge til restaureringsprojektet, sat gang i arbejdet selvom endnu 20 procent af det samlede budget på 6,3 millioner kroner mangler.

Rørvig Mølle er en vindmølle af typen jordstående hollandsk vindmølle, opført i 1842, men har været ude af drift siden 1924.

Indvielsen af den nyrestaurerede mølle er planlagt til 2024 - en deadline mølleudvalget ikke forventer problemer med at overholde.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk