21. oktober 2019
Håndværkere arbejder på højtryk med at montere de nye solfangere. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Håndværkere arbejder på højtryk med at montere de nye solfangere. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Fuld fart på nyt solfanger-felt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Fuld fart på nyt solfanger-felt
Odsherred - 19. juni 2019 kl. 22:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nærmest som et smilende forvarsel har solen hamret igennem i de seneste dage på den mark på Getsøvej ved Nykøbing Sjælland, hvor håndværkere er ved at opstille og færdigmontere udvidelsen af det store, cirkulære solfangerfelt, så der nu kommer en ny, bred vifte på cirklen ud mod Odsherredsvejen.

Det oprindelige solfanger-felt var på 20.000 kvm. og udvides med en fjerdedel, svarende til 5000 nye kvm. eller 400 ekstra solfangere - anbragt i skråtstillede paneler, der er forankret på stålpæle nedbanket i jorden.

Der arbejdes på højtryk på lange arbejdsdage med at montere det nye felt på marken på Getsøvej. Solfangerne køres på plads på lastvogne og løftes af med kran.

Den nye del af fangerfeltet skal være køreklar den 30. juni. Inden da skal anlægget forbindes til den store, sorte akkumuleringstank, kaldet »Dunken«, og testkøres.

Med udvidelsen af solfanger-feltet forlænger Nykøbing Sj. Varmeværk sæsonen et par måneder i foråret og en måned i efteråret.

- Vi overdimensionerer anlægget lidt i forhold til, hvor meget varme der aftages om sommeren, fordi vi så kan få mere ud af solen i foråret og i efteråret, siger driftsleder Klaus Hansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk