31. marts 2020
- Det er mig, som 11-årig. Børnebogs-forfatter Kirsten Sonne Harild var en levende fortæller i Aksen i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

- Det er mig, som 11-årig. Børnebogs-forfatter Kirsten Sonne Harild var en levende fortæller i Aksen i Asnæs. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Forfatter diskede op med mystisk historie om sin debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Forfatter diskede op med mystisk historie om sin debut
Odsherred - 05. november 2018 kl. 17:12
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Litteratur- og læsefestivalen Odsherred læser er i fuld gang, og én af hus-kunstnerne er børnebogs-forfatter Kirsten Sonne Harild.

På festival-åbningsdagen mandag fortalte hun i Aksen i Asnæs elever fra 0.-2. klasse historien om, hvorfor hun først blev forfatter i 2003 - som 41-årig.

- Min mor var journalist, og i min barndom i Gudhjem på Bornholm sad hun og hamrede på en gammeldags skrivemaskine og røg cerutter til langt ud på natten. Min far var sælger og skulle tidligt op, og de skændtes hele tiden. Det hjalp ikke at holde sig for ørerne. Jeg kunne jo godt se, at de var ved at blive skilt, og jeg var sikker på, at det var fordi min mor skrev på maskine og røg cerutter. Så jeg skulle aldrig nogensinde skrive noget som helst, sagde Kirsten Sonne Harild.

Men da hun først kom i gang og fik udgivet sin første bog, kom der rygende gang i tastaturet. Siden debuten har hun udgivet over 110 bøger.

- Jeg havde jo altid haft en masse historier i hovedet, sagde forfatteren og berettede om en gammel mystisk kande, som hun og hendes mor havde fået på en rejse til Israel, hvor de besøgte en ørkenhøvding.

- Mange, mange år efter samlede jeg mod til at løfte låget på kanden. Den lugtede lidt af gammel kælder, og der lå nogle sandskorn i den. Men efter den dag begyndte jeg at skrive historier, sagde Kirsten Sonne Harild.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk