4. juni 2020
Anna Jacobina Jacobsens »Ø« handler om en pige, der finder en lillebitte havfrue i en dåse sardiner. På udstillingen kan børnene få lov til at putte sig ned i en blød sardin-dåse.
gallery icon

Se billedserie

Anna Jacobina Jacobsens »Ø« handler om en pige, der finder en lillebitte havfrue i en dåse sardiner. På udstillingen kan børnene få lov til at putte sig ned i en blød sardin-dåse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: En lillebitte havfrue i en sardin-dåse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: En lillebitte havfrue i en sardin-dåse
Odsherred - 20. oktober 2019 kl. 13:00
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den prisbelønnede illustrator Anna Jacobina Jacobsen, der står bag børnebogen »Ø«, skal udstille under litteratur- og læsefestivalen Odsherred Læser for børn og unge.

Når der 4.-8 november igen er Odsherred Læser, vil én af arrangørerne - Odsherred Biblioteker og Kulturhuse - byde på en eventyrlig kunstudstilling for børn i Pakhus Galleriet.

Illustrator Anna Jacobina Jacobsen er en mester i den smukke, poetiske, ordløse eventyr-stil, hvilket kan nydes i hendes solo-debut »Ø« fra 2019. Den handler om en pige, der finder en lillebitte havfrue i en dåse sardiner. Så lille, at hun kan svømme i et glas vand.

På udstillingen vækkes historien finurligt til live af illustratoren i samarbejde med nonprofit-foreningen BIBIANA Danmark, der arbejder på kunstoplevelser for børn.

På udstillingen »Ø« kan man se Anna Jacobina Jacobsens fortryllende illustrationer fra bogen. De udstilles mellem eksotiske træer, med trækroner som hår, og smukke sommerfugle, inspireret af bogens tegninger.

Børnene kan få en havfruehale på og putte sig ned i en forstørret »sardin-dåse«.

I ugens løb var Anna Jacobina Jacobsen på besøg i Pakhus Galleriet.

- Det er fantastisk smukke rum. Og sardin-dåsen kan stå lige her, sagde illustratoren og udpegede et sted på gulvet.

Sardin-dåsen er bygget og syet som en blød lille seng, hvor der lægges bløde tøj-sardiner, som de små børn kan putte sammen med - og ligge som den lille havfrue, da hun bliver fundet af pigen i bogen »Ø«.

Anna Jacobina Jacobsen havde medbragt de originale blyants-tegninger til bogen »Ø«.

Det er en fortælling om en lille havfrue; men ikke en del af havfrue-traditionen med H.C. Andersen og Disney.

- Den kom bare til mig, siger tegneren om valget af figuren.

- Havfruen her er bare et væsen. Som alle andre væsener. Det handler mere om, at den er meget speciel i sin måde at være på, fortæller Anna Jacobina Jacobsen.

Hun har en særlig, stille, poetisk tegnestil med bølgende skraveringer; figurerne har store øjne og hoveder. En verden, hvor der findes eksotiske træer, blomster og sommerfugle.

Anna Jacobina Jacobsen modtog i marts Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk