25. november 2017
Den nye Hønsinge Omfartsvej går gennem et smukt kuperet landskab - fra Vig til Hønsinge. Et snit gennem Geopark Odsherred.
gallery icon

Se billedserie

Den nye Hønsinge Omfartsvej går gennem et smukt kuperet landskab - fra Vig til Hønsinge. Et snit gennem Geopark Odsherred.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder fra prøvetur: Ny omfartsvej er et snit gennem geoparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder fra prøvetur: Ny omfartsvej er et snit gennem geoparken
Odsherred - 17. august 2017 kl. 10:08
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kommende Hønsinge Omfartsvej er et 2,1 kilometers snit gennem Geopark Odsherreds istidslandskab; en køretur med 60 km/t gennem smukt kuperet landskab, gennem Vig-buen, én af de tre karakteristiske bakke-buer i Odsherred. En rand-moræne fra sidste istid, hvor en gletcher skubbede materialer, blandt andet store sten, foran sig.

På en prøve-køretur på omfartsvejen (ligger som stabilgrus-vej klar til asfaltering) i Vejdirektoratets firehjulstrækker, udpeger projektleder Simon Midtgaard Fogt en stor stenbunke, der giver en idé om, hvor mange sten, gravemaskinerne måtte igennem.

- Det har virkelig været en udfordring med alle de sten i jorden. Man kan sige, at vi har gravet os igennem geoparken. Der er alle mulige stenarter og størrelser: Dem, der har været til at håndtere, har entreprenøren bygget ind i vejen eller bygget ned i jorden, hvor der har været blød bund, siger Simon Midtgaard Fogt.

Projektlederen udpeger et igangværende arbejde - en fauna-passage. Et rørlagt vandløb åbnes på en kort strækning og render under en beton-bro, som bilerne skal køre over. Her har anlægsarbejdet været udfordret af blød bund, og det har været nødvendigt at grave dybt ned og udskifte bunden. Langs vandløbet under broen etableres banketter, hvor dyrelivet kan passere.

I begge ender af omfartsvejen bygges rundkørsler, og her er arbejdet i fuld gang. I den forbindelse er Vig Parkvej spærret, men derudover generes trafikken mindst muligt ved at etablere rundkørslen som to halvdele - en ad gangen.

I Hønsinge vil der i to weekender (og måske en hverdag) være omkørsel, mens rundkørslen bygges færdig og asfalteres. Først når den er færdig, nedlægges vejstykket Nykøbing-Slagelse Landevej frem til Odsherredvej, oplyser projektlederen.

Fremover vil hele den nye omfartsvej indgå i Rute 225. Hønsinge Omfartsvej åbner i slutningen af oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk