2. juli 2020
Borgere tømte mandag Hørve Bibliotek i protest mod flytningsplanerne, her Jacob Antvorskov fra Vallekilde. Foto: Hanne Larsen
Borgere tømte mandag Hørve Bibliotek i protest mod flytningsplanerne, her Jacob Antvorskov fra Vallekilde. Foto: Hanne Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteks-flytning taget af bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteks-flytning taget af bordet
Odsherred - 22. juni 2016 kl. 14:45
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter massive folkelige protester i Hørve, blandt andet en »tøm-biblioteket«-happening, besluttede et enigt økonomiudvalg i Odsherred tirsdag at droppe planerne om at flytte selvbetjeningsbiblioteket fra Vallekildevej til skolebiblioteket på Hørve Skole.

arrow Læs også: With: Stationsbygningen for stor til bibliotek

De 300.000 kr., der var sat af til ombygning og sammenlægning af de to biblioteker, bruges nu på andet formål, oplyser borgmester Thomas Adelskov (S).

- Vi synes, vi havde et fornuftigt forslag til - indenfor de rammer, der var til rådighed - at flytte biblioteket ud af et usundt hus og fremtidssikre det på skolen. Det var en løsning, som var fornuftig for skolen og biblioteket. Men vi vil ikke presse noget ned i halsen på borgerne, siger Thomas Adelskov til dagbladet Nordvestnyt.

Med tilbage-rulningen dropper økonomiudvalget planen om at rive den usunde biblioteksbygning på Vallekildevej ned i 2017.

- Nu er vi tilbage, hvor vi var, før forslaget kom frem, med et bibliotek i en usund bygning. Jeg kan ikke svare på, hvad der sker med bygningen, for eksempel det dårlige tag, siger borgmesteren.

Helge Fredslund (V) frygter, at det er slut med bibliotek i Hørve, når bygningen er helt færdig.

- Jeg håbede på, at man havde valgt at bruge de 300.000 kr. til en anden og bedre placering på skolen, siger Helge Fredslund.

Søren With (S) glæder sig over, at økonomiudvalget valgte at lytte til borgerne, men ærgrer sig over, at det ikke var muligt at finde en anden sammenlægnings-løsning på skolen.

- Men nu er vi tilbage til dér, hvor vi var forleden dag med biblioteket - bygningen er ikke blevet dårligere. Vi har de udfordringer med den, som vi hele tiden har haft, siger Søren With.

arrow Nu tror de på det: Budgetmillion gav boost til biblioteks-flytning
11. oktober 2019 kl. 05:59 Opdateret: kl. 11:04
arrow Hvor skal biblioteket ligge? Hørve kaster igen ideer på bordet
24. september 2019 kl. 08:45 Opdateret: kl. 18:45
arrow Håndværker vil redde truet bibliotek
10. januar 2019 kl. 15:10 Opdateret: kl. 10:44
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk