16. juni 2019
Autoforhandler i mere end 45 år, Henning Pedersen, Asnæs, fylder 80 år den 17. januar.
Autoforhandler i mere end 45 år, Henning Pedersen, Asnæs, fylder 80 år den 17. januar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Autoforhandleren fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autoforhandleren fylder 80
Odsherred - 17. januar 2019 kl. 21:05
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For rigtig mange nuværende og tidligere bilejere i Odsherred og en betragtelig del af omegnen vil Henning Pedersen være et kendt ansigt. I mere end 45 år har han nemlig solgt nye og brugte biler i Fårevejle og senere Asnæs. I dag, torsdag den 17. januar, fylder bilforhandleren 80 år. Han begyndte tilbage i 1962 med at sælge Volvo-biler.

- Det var jo dengang man kørte ud til kunderne, og viste bilen frem. Det kunne lige så godt være i Slagelse, som i Odsherred. Men vi havde så også kun 5-6 biler stående på lageret. Ikke som i dag. De nye modeler kunne de så kun se den ene af, som vi havde i en enkelt farve. Det var lidt sjovere, at sælge biler dengang, husker Henning Pedersen.

Han tabte lidt interessen for Volvo, da de efter hans mening blev for dyre.

- En 544 kostede 18.030 kroner fra ny. Senere kom de op og koste 4-500.000 kroner. Så kunne vi jo kun sælge biler til overlæger og advokater. Det var ikke en menigmands bil, og det brød jeg mig ikke om, siger Henning Pedersen.

Derfor blev han også glad, da han i 1983 begyndte at sælge Datsun og senere Nissan-biler. I 1988 flyttede forretningen til Bobjergvej i Asnæs, og her var der god gang i salget af de mere prisvenlige japanske biler.

- Der var også mange sommerhusgæster, som benyttede ferien til at købe bil hos os. Så der var en god omsætning. Dog skulle jeg af og til understrege overfor københavnerne, at det altså ikke var Asnæs ved Kalundborg, vi boede i, siger Henning Pedersen og griner.

Han solgte forretningen i 2005. Han har dog ikke lagt arbejdet helt på hylden. Han giver stadig en hjælpende hånd til bilforhandlere i området. Hvis der skal køres en ny bil til Jylland, sætter han sig gerne bag rattet.

Henning Pedersen har tre børn. Susanne i Asnæs, Annette i Hørve og Allan i Asnæs. Der er seks børnebørn og et enkelt lille nyt oldebarn. Den runde fødselsdag fejres med en fest i Asnæs forsamlingshus.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk