17. januar 2018
Arne Haugen Sørensen har blikket ransagende fæstnet ved murværket. Ved hans side hustruen Dorthe Krabbe. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Arne Haugen Sørensen har blikket ransagende fæstnet ved murværket. Ved hans side hustruen Dorthe Krabbe. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arne Haugen Sørensens skarpe blik på mursten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Haugen Sørensens skarpe blik på mursten
Odsherred - 10. august 2017 kl. 20:07
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arne Haugen Sørensen, kunstneren bag det keramiske relief til Borren - Højby Idræts- og Kulturcenter, med Skt. Jørgen og dragen som motiv, har et skarpt blik for detalje og overblik, og for nyligt besøgte han hal-byggeriet for at godkende mur-overfladen på det sted, hvor relieffet skal hænge.

Inden besøget var det på tale, at muren måske skulle pudses i sandmørtel, for at relieffet kunne træde bedst muligt frem, men Arne Haugen Sørensen blev så begejstret for de valgte mursten og overfladen, at han droppede tanken.

- Det ser rigtigt godt ud, det her, lød det intenst fra kunstneren.

Relieffet - med en nærmest vulkansk overflade i hoved-temaet og en mørkere farve til omgivelsen - vil vokse ud af den murede væg.

- Det er en helt fantastisk mursten. Meget afvekslende, sagde Martin Nybo, kunstnerisk konsulent på hal-byggeriet.

Han medbragte to af de 90 keramiske relief-stykker.

Arne Haugen Sørensen producerer og signerer også 12 mindre relieffer med samme sagn-motiv. De seks sættes til salg ved åbningen af det nye Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk i Jylland i september. På den måde får museet urpremiere, før relieffet - i stor udgave - er hængt op i Højby. Der sælges også seks eksemplarer af det mindre relief ved åbningen af Borren - Højby Idræts- og Kulturcenter.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk