7. august 2020
Borgmester Thomas Adelskov (S) deltog torsdag i affaldsindsamlingen på Gudmindrup Strand.Her ses han sammen med initiativtagerne Maj Dørup (tv.) og Signe Eurén Mortensen  Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Thomas Adelskov (S) deltog torsdag i affaldsindsamlingen på Gudmindrup Strand.Her ses han sammen med initiativtagerne Maj Dørup (tv.) og Signe Eurén Mortensen Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affald kan blive kønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affald kan blive kønt
Odsherred - 30. juli 2020 kl. 14:39
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et arrangement på Gudmindrup Strand torsdag var det første af i alt 13 arrangementer, som går ud på at etablere et kunstværk af affald, der er fundet i naturen i Odsherred. Fem af de 13 arrangementer er kreative workshops, mens de otte består af praktiske indsamlingsdage.

Initiativtagerne er Signe Eurén Mortensen, som skabte Naturplejerkorpset i Odsherred i januar, og miljøkunstneren Maj Dørup.

Det er endnu ikke besluttet, hvor den færdige affaldsskulptur skal stå, men den skal afsløres under næste års Geopark Festival.

- Værket kommer til at afhænge af det affald, vi finder, og hvor meget vi finder. Og det afhænger også af de idéer, der opstår under processen, sagde Maja Dørup, som fortsatte:

- Den kreative proces starter allerede, når man får noget affald imellem hænderne. Det kan være skønt og smukt. Vi vil gerne arbejde med det alvorlige problem, som plastisk i naturen jo er, på en glædesskabende og positiv måde, så det kan inspirere andre.

De to initiativtagere, der har døbt projektet »Fra Waste til Wow«, drømmer om, at initiativet bliver internationalt.

- Det er også dejligt at se, at der er kommet så mange børn med. Hvis de bliver bevidste om, hvad der ikke skal ligge i naturen, så er vi nået langt med bæredygtigheden, sagde Signe Eurén Mortensen.

Borgmester Thomas Adelskov (S) var torsdag med til at samle skrald på Gudmindrup Strand.

- Vi taler meget om den grønne omstilling og alternative energikilder. Men i bund og grund handler meget om, hvordan vi som borgere opfører os. Ind imellem kan man da undre sig over, at nogle tager på stranden med nettet fyldt med gode sager, og så kan ikke man finde ud af at tage sine restprodukter med sig. Dette projekt er rigtig spændende, for det sætter fokus på affald, sagde han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk