26. januar 2021
Retten i Holbæk har i år blandt andet behandlet sager om vold mod børn, en svindler og tre unge hjemmerøvere i Odsherred.
Retten i Holbæk har i år blandt andet behandlet sager om vold mod børn, en svindler og tre unge hjemmerøvere i Odsherred.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets kriminalsager: Svindel, røveri og vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets kriminalsager: Svindel, røveri og vold
Odsherred - 28. december 2018 kl. 05:56
Af Marianne Nielsen

2018 i Odsherred har været et år uden de voldsomme kriminalsager om drab og drabsforsøg, men samtidig et år, der om muligt bragte endnu mere uklarhed over det uopklarede drab på 53-årige Kim G. Nielsen, der i maj 2017 blev fundet død i et vandhul i Prejlerup bare 600 meter fra sit hjem.

arrow Læs også: Mystiske gæster på brandsted

En lang periode var en mand i 40'erne sigtet for at have forvoldt dødsfaldet, men i sommer blev sigtelserne mod ham frafaldet.

Anklagemyndigheden vurderede, at det ikke ville føre til dom, hvis sagen kom for retten.

Samme mand blev i februar idømt fængselsstraf i en anden sag, hvor han på bare et enkelt døgn brød loven 11 gange i en rus af alkohol og stoffer.

I februar sad en mor og hendes mand fra det sydlige Odsherred på anklagebænken, anklaget for vold mod kvindens to børn på 6 og 10 år, som til politiet havde forklaret, at de i perioden fra februar 2015 til september 2017 er blevet udsat for en række voldelige overgreb. Blandt andet skulle moren og hendes mand, som de to små drenge kalder »far«, have slået drengene med ketsjere og en støvekost.

Retten i Holbæk fandt det dog ikke bevist, at en mor og en stedfar skulle have mishandlet to små børn og frikendte parret i april.

I februar blev en 88-årig mand udsat for et voldsomt hjemmerøveri på Overby Lyng. Få dage senere blev fire drenge mellem 15 og 17 anholdt og sigtet for hjemmerøveriet og flere andre kriminelle forhold, blandt andet indbrud og tyverier.

Da sagen kom for retten i efteråret, blev de tre af drengene idømt seks års ubetinget fængsel for en række kriminelle forhold - herunder hjemmerøveriet.

Tillige blev den ene udvist for bestandigt til Den Demokratiske Republik Congo, da han ikke er dansk statsborger. En fjerde dreng, som var med ved hjemmerøveriet, fik 30 dages betinget fængsel.

I en sag, der har sit udgangspunkt i Asnæs op mod jul og nytår 2016/17, idømte Retten i Holbæk en 49-årig kvinde seks måneders betinget fængsel og fratog hende retten til at arbejde i æl­dreplejen.

Årsagen var, at hun som sosu-assistent havde franarret en forelsket og plejekrævende 74-årig borger over 100.000 kroner i form af seks checks, som hun indløste og brugte på bil, hus og hest.

Året sluttede på dramatisk vis med en voldsom episode på jobcentret i Fårevejle, hvor en mand truede ansatte med en økse, som han flere gange hamlede ned i skranken.

I den sag sidder to mænd endnu varetægtsfængslet, foreløbigt frem til den 15. januar.

arrow Tre uopklarede drab i Odsherred
19. februar 2019 kl. 08:37 Opdateret: kl. 08:37
arrow Mystisk dødsbrand fortsat uopklaret
18. februar 2019 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:36
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk