27. marts 2019
Torben Kiel nyder de lange gåture med labradoren Rolf i Fårevejle og omegn.
gallery icon

Se billedserie

Torben Kiel nyder de lange gåture med labradoren Rolf i Fårevejle og omegn.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 70 år: Buschauffør og ballonsælger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 år: Buschauffør og ballonsælger
Odsherred - 17. november 2018 kl. 12:05
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torben Kiel i Fårvejle har tilladt sig at tage en fridag, dagen inden den runde fødselsdag lørdag, hvor han fylder 70 år.

- Men ellers er jeg ikke meget for, at holde fri, siger han.

Han har kørt som bus- og taxachauffør det meste af sit liv. Han gik godt nok på efterløn for otte år siden, men det holdt ikke så længe.

- Der gik et halv år, så var jeg på arbejde igen, siger Torben Kiel, som i dag kører flex-bus og turistture for Vig Bus.

Det betyder køreture over det meste af Danmark, og kan godt give nogle lange arbejdsuger.

- Jeg er jo ikke fuldtidsansat. Så det er mest en hobby. Min chef vil gerne have mig ned på 20 timer om ugen, men som regel ligger jeg på omkring 45 timer, siger Torben Kiel.

De mange år som buschaffør har gjort ham til et kendt ansigt i Fårevejle og omegn.

- Jeg kører i dag skolebørn, hvis forældre jeg også har kørt med i sin tid. De kan huske mig. Jeg elsker, at komme ud og møde mennesker. Man må jo ikke snakke med chaufføren, men derfor kan jeg da godt fortælle passagererne lidt løgn en gang imellem, siger den populære buschauffør med et grin.

Torben Kiel er født i Vindekilde, gik i skole på Fårevejle Centralskole og er blevet hængende på egnen hele livet. Han er gift med Alice, som han sammen har en datter og en søn med. En væg i hjemmet er prydet med fotografier af de fem børnebørn, som også er Torben Kiels store glæde i hverdagen.

En anden glæde, er hunden Rolf. En 2-årig labrador, som fjoller rundt og kaster sin kærlighed på alle, som vil tage imod den.

- Rolf ved, at jeg har fri i dag, fordi jeg ikke har taget min chaufføruniform på. Så han ved, at vi snart skal en tur på stranden siger Torben Kiel, og klapper den sort hanhund.

Fritiden - for sådan en har Torben Kiel trods alt også - er i 30 år blevet brugt på kræmmermarkeder i hele landet, hvor Torben og Alice Kiel kører rundt og sælger legetøj, julepynt og balloner. Heliumfyldte figurballoner, som dem man kan købe i Tivoli.

- Jeg skulle finde på et navn til firmaet, da vi skulle momsregistreres, så det blev til Torbens Ballonservice - ikke balloncirkus, siger han og griner.

Den runde fødselsdag fejres med et åbent hus i Asnæs Forsamlingshus, hvor familie og venner er inviteret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk