28. juli 2021
Til oktober ryger brændbart-containerne ud til fordel for andre containere, der skal give en mere finmasket sortering på genbrugspladserne. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Til oktober ryger brændbart-containerne ud til fordel for andre containere, der skal give en mere finmasket sortering på genbrugspladserne. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 44 procent fejlsortering: Slut med brændbart på genbrugspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

44 procent fejlsortering: Slut med brændbart på genbrugspladser
Odsherred - 22. juli 2021 kl. 06:04
Af Marianne Nielsen

De fleste kender nok situationen, hvor man har ryddet skuret for knækkede fukssvanse, gamle bøtter med indtørret maling, og havestole med mørnet betræk. Traileren er fyldt og klar til en tur på genbrugsstationen - inklusive plastiksækken med alt det, man ikke lige vidste hvad man skulle stille op med. Den sæk, der ender i brændbart.

Til oktober kommer turen med affald - inklusive sækken til brændbart-containeren dog til at blive noget anderledes. I stil med affaldsselskabet Argos tiltag i andre kommuner, vil Odsherred Kommune helt skrotte containeren til brændbart.

Det er der grundlæggende to årsager til, forklarer Nichlas van Weezel, konstitueret leder for affald og miljø i Odsherred Kommunes center for trafik og miljø.

- En gennemgang af to brændbart-containere i foråret viste, at 44 procent af indholdet var fejlsorteret, og det vil vi gerne gøre noget ved. For jo mere vi kan sortere, jo mere kan genanvendes til gavn for miljøet, uddyber han.

Der er med andre ord potentiale for at nedbringe fejlprocenten- Målet er at få fejlsorteringsprocenten ned til omkring 15 procent, men Nichlas van Weezel ved godt, at det ikke kommer af sig selv.

- Det er jo en kombination af uvidenhed og dårlige vaner, så vi fjerner ikke bare brændbart-containeren, men har folk på pladsen, der kan vejlede og hjælpe borgerne. Samtidig indfører vi en container kaldet »rest efter sortering, for der vil naturligvis altid være en rest, der skal brændes, siger han.

Et farvel til brændbart betyder goddag til en række nye containere til eksempelvis polstrede møbler, tekstiler og folieplast, da disse udgør en meget stor del af det genanvendelige affald, der i dag smides i brændbart.

Efter sommerferien kommer Odsherred Kommune med en kampagne der skal gøre det nemmere for borgere og virksomheder at sortere.

Foruden Odsherred ejes Argo af Roskilde, Lejre, Køge, Greve, Solrød, Stevns, Holbæk, Kalundborg Kommuner.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk