6. maj 2021
24 projekter i Odsherred har gennem de senere år fået støtte fra LAG-midlerne, som stammer fra EU. LAG-koordinator Stig Andersen viste på tirsdagens møde, hvor projekterne er forankret i Odsherred. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

24 projekter i Odsherred har gennem de senere år fået støtte fra LAG-midlerne, som stammer fra EU. LAG-koordinator Stig Andersen viste på tirsdagens møde, hvor projekterne er forankret i Odsherred. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4 millioner fra EU venter på lokale projektansøgninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4 millioner fra EU venter på lokale projektansøgninger
Odsherred - 29. januar 2020 kl. 10:26
Af Torben Andersen

Ansøgningsfristen til LAG-støtte er den 27. marts 2019. Og puljen er på næsten fire millioner kroner, når bestyrelsen i LAG-Midt- Nordvestsjælland om et par måneder skal vurdere, hvem der skal have en økonomisk håndsrækning til at komme i gang med deres projekter.

Det fortalte LAG-koordinator Stig Andersen på et informationsmøde, som Odsherred Erhvervsforum holdt tirsdag eftermiddag i festsalen i SuperBrugsen i Højby.

LAG-midlerne kan søges af erhvervsfolk, private og foreninger, og de 20 fremmødte var da også fra enten erhvervslivet eller en forening.

LAG-Midt-Nordvestsjælland er selv en forening, som støtter projekter i fem kommuner: Odsherred, Holbæk, Kalundborg, Lejre og Sorø Kommuner. Pengene til projekterne stammer fra EU, og da en ny budgetcyklus endnu ikke er på plads i Bruxelles, understregede Stig Andersen, at man kan risikere, at uddelingen i marts kan være den sidste inden 2022. Den er under alle omstændigheder den sidste i år.

LAG står for Lokale Aktionsgrupper. Der er 26 LAG'er i hele landet - og de dækker 56 kommuner. Grupperne skal understøtte udvikling og innovation i lokalområderne.

Stig Andersen viste en oversigt over, hvilke Odsherred-projekter der igennem årene har fået støtte -eksempelvis Dragsholm Slot, Isøre Is og Rørvig Kajakklub.

Stig Andersen oplyste, at støtten kan være op til 50 procent af projekt-budgettet, dog højest 400.000 kr. Et omfattende revisionssystem betyder, at man skal have godt styr på fakturaerne.

- Man skal overveje med sig selv, hvordan man har det med et relativt stift system, sagde Stig Andersen, som pointerede, at LAG-koordinatorerne i Jyderup gerne vejleder, inden ansøgningen sendes af sted.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk