22. oktober 2019
Jeg ved, hvad jeg går ind til, og jeg blev meget glad, da bestyrelsen stillede det store spørgsmål, siger Bo Foged om ansættelsen. Foto ATP
Jeg ved, hvad jeg går ind til, og jeg blev meget glad, da bestyrelsen stillede det store spørgsmål, siger Bo Foged om ansættelsen. Foto ATP
Foto: Jens Honore
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikaren bliver ATP's ny chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikaren bliver ATP's ny chef
Nordsjælland - 18. juni 2019 kl. 13:36
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo Foged, der har været fungerende adm. direktør for pensionspengetanken ATP gennem syv måneder, er nu udnævnt til permanent chef.

Den nyudnævnte chef, Bo Foged, 48 år, der tiltræder tirsdag, har siden slutnovember været konstitueret i stillingen.

Det blev han ovenpå den hidtidige direktør Christian Hyldahls opsigelse i kølvandet på afsløringer af en række tvivlsomme aktiehandler, som blev foretaget i Schweiz, mens Hyldahl var chef for Nordea Markets tilbage i 00'erne.

Samtidig meddeler ATP, at den nuværende departementschef i Finansministeriet, Martin Præstegaard, 43 år, den 1. september 2019 indtræder som viceadministrerende direktør og finansdirektør i ATP's koncernledelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i bestyrelsen med dagens udmelding har løst en stor og vigtig opgave. Kravene er mange til ATP's øverste ledelse. Både fra den danske befolkning, fra os i bestyrelsen, fra medarbejdere og koncernledelse i ATP og som bekendt også fra myndighederne. Det har været vigtigt for os, at vi tog os tid til dialog med relevante interessenter, og at vi fik testet markedet af for kandidater - både eksternt og internt. Alle er vejet på den samme vægt, og valget blev Bo Foged. Med Bo Foged som administrerende direktør og med Martin Præstegaard i koncernledelsen har vi et stærkt og kvalificeret ledelseshold i ATP", udtaler Torben M. Andersen, bestyrelsesformand i ATP i en pressemeddelelse.

Bo Foged sad som ATP's finansdirektør, da han blev udnævnt til fungerende topchef , ATP's finansdirektør.

- Meget få direktører får lov til at være i praktik - og jeg må sige, at jeg virkelig er blevet tændt på opgaven. Det er spændende og udfordrende at stå i spidsen for ATP. Samfundsopgaven, forretningen og ikke mindst ATP's dygtige medarbejdere og mine lederkollegaer har udkonkurreret mine betænkeligheder. Jeg ved, hvad jeg går ind til, og jeg blev meget glad, da bestyrelsen stillede det store spørgsmål, siger han.

ATP må også ud og finde en ny fondsdirektør til afløsning for Kasper Ahrndt Lorenzen, der til september skifter til en nyoprettet stilling som koncerndirektør og Group CIO i PFA.