25. november 2017
Martin Geertsen kræver en akutplan, da hverken Rigshospitalet eller Herlev Hospital kan behandle  kvinder med brystkræft behandling inden for de fastsatte tider.
Martin Geertsen kræver en akutplan, da hverken Rigshospitalet eller Herlev Hospital kan behandle kvinder med brystkræft behandling inden for de fastsatte tider.
Foto: Pressefoto, Region Hovedstaden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre kræver akutplan over for Sunhedsplatform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre kræver akutplan over for Sunhedsplatform
Nordsjælland - 19. april 2017 kl. 10:41
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Rigshospitalet og Herlev Hospital efter indførelsen af Sundhedsplatformen tilsyneladende ikke længere kan tilbyde kvinder med brystkræft behandling inden for de fastsatte tider i de nationale kræftpakker, så bør det kalde på en øjeblikkelig reaktion fra Region Hovedstaden, siger Venstres politiske leder i regionsrådet i Hovedstaden Martin Geertsen, som kræver en akutplan fra regionens administration.

- Det er fuldkomment uacceptabelt, at livstruede patienter ikke kan komme til behandling inden for de nationalt fastsatte retningslinier. Vi vidste selvfølgelig godt, at der ville blive tale om forsinkelser i forbindelse med indførelsen af Sundhedsplatformen, men det går simpelthen ikke, at regionen på livsvigtige udredninger og behandlinger sidder med hænderne i skødet og venter på, at Sundhedsplatformen på et tidspunkt arter sig, siger han.

Venstre kræver, at administrationen i Region Hovedstaden fremlægger en akut-plan, som kan bringe Region Hovedstadens behandling for livstruende sygdomme i overensstemmelse med de nationale retningslinier.

- Det kunne for eksempel ske ved at inddrage privat kapacitet, anvende kapacitet i andre regioner eller bruge ressourcer fra det økonomiske mindreforbrug, som regionen har hensat til at håndtere konsekvenserne af netop Sundhedsplatformen. Kræftpatienter og andre livstruede patienter skal selvfølgelig udredes og behandles inden for de nationalt fastsatte mål, siger Martin Geertsen.

Venstre ønsker en redegørelse for, om man andre steder inden for regionen heller ikke kan leve op til nationale mål og retningslinier:

- Noget kunne tyde på, at der ikke rigtigt er overblik over, om og hvor Sundhedsplatformen betyder, at Region Hovedstaden ikke overholder de nationale målsætninger. Det skal der selvfølgelig styr på, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk