24. august 2019
Flere folketingsmedlemmer forudser, at danskerne skal stemme til både Folketinget og Europa-Parlamentet samme dag. Foto: Allan Nørregaard
Flere folketingsmedlemmer forudser, at danskerne skal stemme til både Folketinget og Europa-Parlamentet samme dag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgpilen peger på 26. maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgpilen peger på 26. maj
Nordsjælland - 22. marts 2019 kl. 04:00
Af Andreas Norrie, Palle Høj og Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landets kommuner er begyndt at indstille sig på at skulle afvikle valg til Folketinget søndag den 26. maj. I forvejen stemmer danskerne samme søndag til Europa-Parlamentet. Helsingør Kommune tager udsigterne til et dobbeltvalg med ro, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Korridorsnak om ny dato til EP-valg

- Vi har prøvet det før med to valg. Ved EU-parlamentsvalget i 2009 stemte vi også om tronfølgeloven, siger sekretariatschef Vivi Moseholm, Helsingør Kommune.

Det er på anden side slet ikke sikkert, at folketingsvalget falder den 26. maj. Det ved kun statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der helt alene kan træffe beslutningen om, hvornår valget skal være. Men da valget ikke afholdes før påske og senest skal være afholdt 17. juni i år, tipper både flere nuværende folketingspolitikere og politiske kommentatorer på en "Supersøndag" med to valg på en og samme dag. En af dem er det radikale folketingsmedlem Martin Lidegaard, der til Frederiksborg Amts Avis siger:

- Jeg er ret sikker på, at det først bliver den 26. maj i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet, siger Martin Lidegaard med henvisning til, at regeringen fortsat forhandler om både sundhedsreform og pension - og ligger skidt til i meningsmålingerne.

Kommunerne kan blive udfordret på et praktisk plan med to valg den 26. maj, forudser Jeanette Skarby, valggeneral i Rudersdal Kommune:

- Den største udfordring bliver den interne håndtering. Derudover kan det blive svært at finde valgtilforordnede nok, hvis der holdes dobbeltvalg den 26. maj. Denne søndag holdes der stadig konfirmationer, og hvis vejret er godt, så lokker haven, naturen eller sommerhuset måske også, siger Jeanette Henriette Skarby til Frederiksborg Amts Avis.