15. oktober 2018
De fire borgmesterkandidater ved kommunalvalget i Hillerød var fredag samlet til debat. Fra venstres er det borgmester Dorte Meldgaard (K), Klaus Markussen (V), Christina Thorholm (R) og Kirsten Jensen (S). Foto: Allan Nørregaard
De fire borgmesterkandidater ved kommunalvalget i Hillerød var fredag samlet til debat. Fra venstres er det borgmester Dorte Meldgaard (K), Klaus Markussen (V), Christina Thorholm (R) og Kirsten Jensen (S). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vælgerne svigter K i Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgerne svigter K i Hillerød
Nordsjælland - 28. oktober 2017 kl. 04:00
Af Tore G. C. Rich
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Var der valg nu, ville vælgerne straffe det parti, der sidder med borgmesterposten i Hillerød. De Konservative fik ved sidste valg 10,2 procent af stemmerne, denne gang står partiet til at få 6,8 procent af stemmerne og til at gå tilbage fra tre mandater ved sidste valg til to mandater ud af 27 i byrådet. Det viser en meningsmåling, som er foretaget af Jysk Analyse for Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Alternativet får et mandat i Hillerød

55,4 procent af respondenterne, der sidste gang stemte på Konservative, svarer, at de fortsat vil stemme på partiet, mens resten af Konservatives vælgere går til andre partier. Flest, 23,3 procent, går til Venstre.

Borgmester Dorte Meldgaard (K), har ikke umiddelbart en forklaring på tilbagegangen.

- Det er dejligt, at 55 procent bliver. Og så tænker jeg ikke, det er vildt overraskende, at de fleste af de andre siger, at de vil stemme på Venstre, siger hun.

Om vælgerskiftet til Venstre siger Venstres borgmesterkandidat, Klaus Markussen:

- Jeg tror, det hænger sammen med den skuffelse, som mange konservative vælgere havde/har efter sidste kommunalvalg, hvor man havde håbet på et samarbejdende borgerligt bystyre, siger han.

I stedet konstituerede De Konservative sig med »rød blok« i Hillerød Byråd.

Venstre står atter til at blive Hillerøds største parti og går frem med et enkelt mandat til 10 mandater. Også Socialdemokraterne går frem, nemlig til ni mandater.

arrow LA kæmper for andet mandat
28. oktober 2017 kl. 15:41 Opdateret: kl. 23:37
arrow DF går tilbage i meningsmåling
28. oktober 2017 kl. 15:18 Opdateret: kl. 23:36
arrow Kristendemokrater forventer mere
28. oktober 2017 kl. 14:36 Opdateret: kl. 23:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk