25. september 2021
Lige nu omfatter strejken 136 af sygeplejerskerne på Nordsjællands Hospital, . Det tal står til at stige markant den 10. august, som er fristen for det ny strejkevarsel. Foto Kenn Thomsen
Lige nu omfatter strejken 136 af sygeplejerskerne på Nordsjællands Hospital, . Det tal står til at stige markant den 10. august, som er fristen for det ny strejkevarsel. Foto Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strejken udvides nu på Nordsjællands Hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Strejken udvides nu på Nordsjællands Hospital
Nordsjælland - 16. juli 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Dansk Sygeplejeråd fordobler nu antallet afdelinger og enheder på Nordsjællands Hospital, der rammes af sygeplejerskerne strejke fra tre til seks afdelinger.

arrow Læs også: Bioanalytikere er i høj kurs

Fra strejkens start den 19. juni var afsnit på Anæstesiologisk Afdeling, Gynækologisk-Obstetrisk Enhed, Ortopædkirurgisk Enhed og Øre-Næse-Hals Afdeling omfattet, hvilket betyder, at afdelingerne kører med et nødberedskab, der udelukkende kan klare akutte opgaver.

Optrapning

Nu har DSR varslet en optrapning af strejken og udtaget cirka 900 sygeplejersker mere i landet til at strejke fra den 10. august.

På Nordsjællands Hospital vil det berøre Endokrinologisk afdeling, Lunge- og infektionsmedicin samt ambulatorium og sengeafsnit på Børn og Unge.

- Vi er gang med at planlæge et nødberedskab for de tre pågældende afdelinger. Det vil ske i de kommende uger og være klart, når strejken træder i kraft, siger lægelig vicedirektør Thomas Houe, Nordsjællands Hospital.

Mellem to stole

Lige nu omfatter strejken 136 af sygeplejerskerne på Nordsjællands Hospital, og Region Hovedstadens seneste opgørelse viser, at strejken har konsekvenser for hospitalets patienter. Således er 642 ambulante kontakter og 390 planlagte operationer udskudt i perioden fra strejkens start den 19. juni til torsdag den 15. juli.

- Akutte behandlinger bliver ikke berørt at strejkerne. Men skulle der være patienter, som føler sig overset, og som måske føler, der er akutte, så skal de kontakte deres afdeling. Vi er meget opmærksomme på, at der kan være nogle, som føler de falder ned mellem stolene. Det kan være svært at skelne helt klart mellem akut og ikke akut. Ikke mindst fordi nogle tilstande kan udvikle sig fra den ene dag til den anden, siger Thomas Houe,

Konsekvenser

Han mener konsekvenserne af strejken er ret omfattende.

- Det har jo konsekvens, at vi er nødt til at aflyse en del operationer og ambulante aftaler for en del af vores borgere. Vi er nødt til at lukke operationsstuer, så der er ting, vi ikke når, som vi plejer. Jeg synes, at indtil videre 390 operationer er mange at udsætte. Selvom noget er mere akut end andet, så gemmer der sig jo nogle mennesker bag de tal, og jeg synes, det er træls, når vi ikke kan løfte de opgaver, vi er sat i verden for, siger han.

Var på rette vej

Nordsjællands Hospital var ellers kommet igennem den pukkel af udskudte opgaver, som coronakrisen forårsagede, inden strejken brød ud.

- Vi stod et gunstigt sted - bortset fra på øre-, næse- og halsområdet, hvor der var lidt tilbage - men der vil komme en ny pukkel nu som følge af konflikten, siger han og håber, parterne kan komme i gang med forhandlingerne:

I løbet af konflikten har Region Hovedstaden fra strejkens start indtil den 11. juli - ifølge en opgørelse fra Region Hovedstaden - i alt henvist flere end 5389 patienter til private tilbud. Hvor mange henvisninger, der alene kan tilskrives strejken, er dog ikke opgjort.

arrow Kom til åbent hus på sygehus-byggepladsen
17. juli 2021 kl. 05:17 Opdateret: kl. 11:11
arrow Nu vil strejken ramme mange sårbare patienter
16. juli 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 18:35
Stemmer du til kommunalvalget i år?