30. september 2020
Stærke kræfter samles om et mulighedsstudie, der skal forme grundlaget for en overdækning af Hillerødmotorvejen gennem Farum. Foto: Allan Nørregaard
Stærke kræfter samles om et mulighedsstudie, der skal forme grundlaget for en overdækning af Hillerødmotorvejen gennem Farum. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjende motorvej kan blive overdækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjende motorvej kan blive overdækket
Nordsjælland - 14. september 2020 kl. 04:00
Af Mikkel Kjølby

Det er 23 år siden, at tanken om en overdækning af motorvejen gennem Farum dukkede op. Nu skal det afdækkes om, det er en realistisk mulighed, fortæller kommunaldirektør i Furesø Kommune, Steen Vinderslev:

- Vi sætter vores planlægningsfolk sammen med Henning Larsen Architects med en opgave om at forme to til tre forslag på, hvordan det kan blive en spændende by med en overdækning af motorvejen. Sideløbende arbejder Ingholt Consult videre med det økonomiske aspekt i projektet. Vi bliver nødt til at finde ud af, hvordan vi kan få enderne til at mødes. Vi skal have et grundlag økonomisk og lovmæssigt, inden vi kan komme videre i processen.

De 1,6 kilometer motorvej skærer Farum over i to og spreder kaskader af støj ud over byen.

Viceborgmester Lars Carstensen (K) ser frem til afklaring.

- Rigtig mange borgere er støjplagede, det kan overdækningen afhjælpe. Dernæst vil overdækningen binde byen sammen, da der vil være mulighed for byudvikling hen over motorvejen. Det er denne byudvikling, som skal finansiere en overdækning. Indtil videre har der kun været en masse snak, men ingen fakta. Nu får vi undersøgt, om det teknisk kan lade sig gøre, siger Lars Carstensen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?