21. maj 2019
De 11 nordsjællandske kommuner har ikke haft så få tomme kontorlokaler siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen
De 11 nordsjællandske kommuner har ikke haft så få tomme kontorlokaler siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig færre tomme kontorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig færre tomme kontorer
Nordsjælland - 16. juli 2018 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det økonomiske opsving har så godt fat i de lokale virksomheder, at Nordsjælland ikke har haft færre ledige kontorarealer i næsten ti år. Det viser data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

- Tomgangen er ifølge vores tal faldet næsten uafbrudt gennem tre-fire år og er nu nede på 5,5 procent. Det er markant lavere end landsgennemsnittet på syv procent og samtidig den laveste kontortomgang i Nordsjælland siden oktober 2008. Fremgangen viser sig også ved, at lejeniveauet på de udbudte lokaler ligger 11 procent højere end for et år siden, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk.

Tomgangen toppede i april 2014, hvor 12,6 procent af de nordsjællandske kontorlokaler stod tomme.

På landsplan er lidt over 3.400 kontorer udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. I Nordsjællands 11 kommuner er 287 kontorer udbudt med flest i Rudersdal, Helsingør, Allerød, Furesø og Hillerød.

- Med stigende økonomisk aktivitet bliver mere lejet ud. Det er primært lokale virksomheder, som udvider og gerne vil blive i lokalområdet. Vi mærker særlig stor efterspørgsel i Hillerød, Helsingør, Hørsholm og i Vedbæk i Rudersdal Kommune. Meget tyder på, at Hillerød bliver den store dynamo med supersygehuset, de mange boliger i pipelinen og udvidelser hos for eksempel Novo Nordisk og Foss, siger Johnny Hallas, partner i erhvervsmæglerfirmaet Johnny HaIlas danbolig Erhverv i Hillerød.