18. november 2019
Den 54-årige er fængslet for drabet på en læge i Tisvildeleje i maj måned. Han er tidligere dømt fra andre udspekulerede forseelser. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Den 54-årige er fængslet for drabet på en læge i Tisvildeleje i maj måned. Han er tidligere dømt fra andre udspekulerede forseelser. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sigtet for rovmord: 54-årig er dømt for at stjæle identiteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sigtet for rovmord: 54-årig er dømt for at stjæle identiteter
Nordsjælland - 14. juni 2019 kl. 12:36
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved hjælp af en sindrig og kynisk fremgangsmåde stjal den 54-årige mand, der er sigtet for rovmord på en kvindelig læge i Tisvildeleje 30. april i år, identiteterne på flere mænd i Nordsjælland og lænsede dem for penge. Det skriver Ekstra Bladet.

arrow Læs også: Lægeformand: Problematisk at fjerne efternavn på navneskilt

Tyverierne skete tilbage i 2013 og førte til en dom i en tilståelsessag på to år og seks måneders fængsel, hvoraf to år blev gjort betinget. På det tidspunkt var han stort set ustraffet.

De tilfældige ofre var direktører og advokater i Hellerup, Skodsborg, Charlottenlund og Rungsted Kyst, der fik stjålet deres personlige oplysninger, som den nu 54-årige brugte til at lave falske kørekort og dokumenter med.

Et af ofrene blev udsat for bedrageri og tyveri for omkring 300.000 kroner fordelt på omkring 70 forhold fra starten af januar og frem til 21. marts 2013. Alt fra store kontanthævninger til køb i Dagli' Brugsen, netbutikker og McDonald's.

Den nu 45-årige mand, der er direktør i et stort dansk rederi, men ønsker at være anonym, opdagede identitetstyveriet, fordi Eurocard sendte nogle kontoudtog, hvor der var hævet voldsomt mange penge.

Han fik straks lukket alt og tilsendt et nyt kort, men den nu 54-årige svindler havde ændret hans adresse på posthuset, så al hans post blev sendt til et sommerhus, hvor svindleren havde adgang til postkassen.

- Det vidste jeg jo ikke noget om, fordi han var så smart at dumpe posten ind hos os en gang om ugen, og det gjorde, at når jeg fik tilsendt et nyt kort og en ny kode, så fik han begge dele. Så det fortsatte, fortæller direktøren til Ekstra Bladet.

Den 54-årige, der stammer fra Hørsholm, er fortsat fængslet i drabssagen fra Tisvildeleje. Han nægter sig skyldig.

arrow FAKTA: Charlotte Asperud blev dræbt med et koben
02. september 2019 kl. 13:09 Opdateret: kl. 13:10
arrow Sigtet for drab i Tisvilde havde flere læger på liste
02. september 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:54
arrow Drabssigtet var i behandling hos dræbt læge
28. juni 2019 kl. 17:21 Opdateret: kl. 17:21