19. april 2019
Dykkerklubben Regina Maris vil vise, hvordan man bedriver sikker og etisk korrekt undervandsjagt, så flere danskere trækker i våddragten ved de danske kyster. Hér er det Johan Wedel Nielsen og Søren Forsberg med fangsten efter dykning i Kattegat.
Dykkerklubben Regina Maris vil vise, hvordan man bedriver sikker og etisk korrekt undervandsjagt, så flere danskere trækker i våddragten ved de danske kyster. Hér er det Johan Wedel Nielsen og Søren Forsberg med fangsten efter dykning i Kattegat.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se kortet: 50 mio kr. til fritidslivet ved kyst og på hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se kortet: 50 mio kr. til fritidslivet ved kyst og på hav
Nordsjælland - 25. september 2018 kl. 05:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske kyster kommer til at summe af liv, når ildsjæle ved strande, fjorde og bugter får sat gang i den lange række af nye aktiviteter, som Nordea-fonden netop har valgt at støtte med 25,5 mio. kr.

arrow Læs også: Vandsport får 953.000 til nyt fællesskab ved fjorden

De 50 håndplukkede projekter fordeler sig geografisk over hele landet. Også indholdet spænder vidt fra undervandsjagt i hovedstadsområdet og vandeksperimentarium i Odsherred til aktiviteter i Sønderjylland, der skal åbne Vadehavet op og gøre det mere tilgængeligt end tilfældet er i dag.

- Vi håbede ved lanceringen, at en masse ildsjæle havde lyst til at søge puljen. Det håb er til fulde blevet indfriet med de overvældende mange spændende idéer til aktiviteter, som kan skabe nye stærke fællesskaber lokalt over hele landet. Kysten er klar, og det viser sig, at ildsjælene også var det, siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen, der i foråret rejste rundt og slog fondens telt op seks steder i landet for at gå i dialog med beboerne om det gode liv langs de danske kyster.

I alt har fonden modtaget 308 ansøgninger i løbet af to ansøgningsrunder.

Indholdet i de støttede aktiviteter spænder vidt. Den storkøbenhavnske dykkerklub Regina Maris, der har klubhus i Brøndby får støtte til at formidle viden om, hvordan man bedriver sikker og etisk korrekt undervandsjagt. Foreningen vil instruere frivillige trænere over hele landet i at oplære andre til undervandsjagt og desuden producere fem kortfilm om praktisk fiskeri, fisk som madvarer og anvisning af dykkermål, fortæller klubbens næstformand Johan Wedel, der bor i Nivå.

I Sønderjylland vil tre lokale foreninger sammen med Fanø Kommune gøre Vadehavet lettere tilgængelig for nogle af de 200.000 turister, der årligt besøger Fanø og Ribe. Blandt andet bliver den tilsandede Sønderho naturhavn på sydspidsen af Fanø genåbnet for at stimulere interessen for kajakroere, børn i optimistjoller og sejlads med mindre både.

- Det giver en fantastisk mulighed for at opleve Vadehavet fra søsiden. Det er en kæmpe naturskat, som i dag er utilgængelig, siger Anders Bjerrum fra Sønderho Havn Støtteforening.

Af de 50 støttede projekter er Region Syddanmark topscorer med 17, Region Hovedstaden følger med 10, Sjælland med 9, Midtjylland med 8 og Nordjylland med 6.

Det kan der imidlertid vendes rundt på, når Nordea-fonden i begyndelsen af november offentliggør, hvilke projekter, som modtager støtte fra anden og sidste ansøgningsrunde til kystpuljen, som er på i alt 50 mio. kr. I første runde har fonden blandt 101 indsendte ansøgninger uddelt 25,5 mio. kroner til 50 projekter. Nordea-fonden uddeler i alt 50 mio. kroner ad to omgange udvalgt blandt i alt 308 ansøgninger.

Primo november offentliggøres støttemodtagere fra anden og sidste uddelingsrunde: her skal vælges mellem 207 ansøgninger. Ansøgningsfristen er udløbet.

arrow Se om din forening får del af Nordea-Fondens kystpulje
25. september 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 14:06