4. juli 2020
Totalt rygestop i arbejdstiden for ansatte i Region Hovedstaden per 1. januar
Totalt rygestop i arbejdstiden for ansatte i Region Hovedstaden per 1. januar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røgfri region fra 1. januar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røgfri region fra 1. januar
Nordsjælland - 21. oktober 2019 kl. 14:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Jesper Sabroe
Er du ryger og ansat i Region Hovedstaden, så er det måske tid til at overveje et rygestop. Region Hovedstaden bliver røgfri arbejdsplads 1. januar 2020. I forvejen er alle regionens hospitaler røgfrie arbejdspladser, og til nytår bredes ordningen ud, så det gælder samtlige ansatte på tværs af regionen. Det betyder, at det er ikke tilladt for de ansatte at ryge i arbejdstiden.

- Region Hovedstaden er landets største arbejdsplads i sundhedsvæsenet. Vores kerneopgave er sundhed, og når vi ved, hvor skadeligt det er at ryge, er det naturligt at være en røgfri arbejdsplads, siger regionsdirektør Svend Særkjær i en pressemeddelelse.

Tre ud af fire af regionens medarbejdere arbejder allerede på en røgfri arbejdsplads, bl.a. på hospitalerne. Nu følger resten trop, så alle regionale arbejdspladser bliver røgfrie. Det vil dog stadig være muligt for patienter og pårørende samt beboere på regionens botilbud, herberger og krisecentre at ryge i særligt indrettede faciliteter på matriklerne.

I forbindelse med overgangen til røgfri arbejdsplads tilbyder Region Hovedstaden rygestopkurser til medarbejdere, der ønsker hjælp til at blive røgfri.

- Vores hospitaler er allerede røgfrie som arbejdsplads, så for de fleste af medarbejderne er det ikke nyt. Nu bliver vilkårene ens for alle regionens medarbejdere, og det tror jeg, der er forståelse for. Og vi ved, at mange rygere faktisk ønsker at blive røgfri, så det er et godt personaletiltag, at der er mulighed for hjælp til rygestop, siger næstformand i regionens MED-udvalg Kristina Robins.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?