19. maj 2021
Hospitalet i Frederikssund skal levere sengeafsnit til projekt, hvor sygeplejerske-studerende skal bemande medicinsk afdeling - sammen med uddannet personale
Hospitalet i Frederikssund skal levere sengeafsnit til projekt, hvor sygeplejerske-studerende skal bemande medicinsk afdeling - sammen med uddannet personale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan om uddannelses-hospital

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan om uddannelses-hospital
Nordsjælland - 13. januar 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Et medicinsk sengeafsnit på hospitalet i Frederikssund kan vise vejen mod uddannelse af flere sygeplejersker, der er bedre rustet til at møde udfordringerne i den virkelige hospitalsverden.

Københavns Professionshøjskole og Nordsjællands Hospital vil etablere et såkaldt uddannelseshospital, hvor et sengeafsnit med 16 senge skal bemandes både med uddannet personale og med sygeplejerske-studerende, der skal indgå i vagtplanen.

- Meningen er at give de studerende mere ansvar tidligere i uddannelsen, så vi i sidste ende får nogle sygeplejersker, der er meget mere sikre i deres praksis, når de skal ud og have deres første job, siger Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole.

- Vi vil gerne forberede de studerende bedre til at modstå »praksischok«, når de som færdiguddannede skal arbejde på et hospital. Vi står på et hospital med andre folks liv i hænderne, og det skal man lære at håndtere. En rapport fra 2018 fra Rambøll omkring rekrutteringsudfordringerne blandt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter pegede på overgangen fra studie- til praktikperiode som den største risikoperiode for frafald.

På den ny afdeling i Frederikssund skal de studerende lære, hvordan det er at gå i vagt, og de skal lære af hinanden og af det sundhedsfagligt personale, siger Bente Ourø Rørth, der regner med at afdelingen kan etableres efter sommerferien med en kapacitet på 50 studerende.

Der er over 11.000 sygeplejerskestuderende i Danmark, hvoraf en tredjedel er indskrevet på Københavns Professionshøjskole.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har med opbakning fra regeringens støttepartier afsat 44,2 millioner kroner som ekstrabevilling til initiativer, der kan bidrage til at styrke overgangen mellem studie- og praktikperioder på sygeplejerskeuddannelsen. Samtidig får landets regioner sammenlagt 900 millioner over to år til at uddanne 1000 flere sygeplejersker. Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth vil bruge en del af midlerne, der tilflyder Nordsjællands Hospital, til projektet i Frederikssund.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?