19. oktober 2019
Egedal Brandkadetter er en del af Frederiksborg Brand og Redning Foto Kim Rasmussen
Egedal Brandkadetter er en del af Frederiksborg Brand og Redning Foto Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til Frederiksborgs brandkadetter fra minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til Frederiksborgs brandkadetter fra minister
Nordsjælland - 12. december 2018 kl. 16:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De unge brandkadetter hos Frederiksborg Brand og redning kan de næste tre år se frem til 100.000 kroner årligt fra Justitsministeriet. Projekt Brandkadetter skal forebygge kriminalitet blandt unge og hjælpe dem videre i livet med uddannelse og job.

Donationen er hentet fra Justitsministeriets særlige kriminalpræventive pulje, der har til formål at støtte lokale initiativer mod kriminalitet.

Projektet hos Frederiksborg Brand og Redning, der har kørt i en række år i kommunerne bag det ny brandberedskab, uddanner bl.a. unge i førstehjælp og røgdykning.

Formålet med projektet er bl.a. at forebygge kriminalitet via en indsats, der skal give unge bedre selvtillid og øge deres kompetencer og muligheder for at indgå i uddannelse og beskæftigelse. Det er hensigten, at projektet bl.a. skal bidrage til at mindske antallet af hærværksbrande og forebygge, at brandvæsnet bliver mødt af sten eller andet, der forhindrer dem i at udføre deres arbejde.

- Det er vigtigt, at vi hjælper unge mennesker med at indgå i sunde fællesskaber, så de vises vejen væk fra det kriminelle spor. Derfor er jeg glad for at kunne hjælpe Frederiksborg Brand og Redning videre med deres arbejde, hvor de hjælper unge brandkadetter med at bidrage til samfundet hjælper dem til at finde vej i livet og få fodfæste på arbejdsmarkedet, siger Justitsminister Søren Pape Poulsen (K).