21. september 2020
Danske Patienter og Ældre Sagen efterlyser sammenhæng over for ældre medicinske patienter på baggrund af Ole Jørgesens sag fra Nordsjælland
Danske Patienter og Ældre Sagen efterlyser sammenhæng over for ældre medicinske patienter på baggrund af Ole Jørgesens sag fra Nordsjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Patient fanget i svingdøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patient fanget i svingdøren
Nordsjælland - 23. april 2019 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det sidste halve år har Ole Jørgensen, Hundested, været svingdørspatient i sundhedssystemet. 15-20 gange har han været indlagt akut på hospitalet, kun for at blive hjemsendt efter kort tid.

arrow Læs også: Organisationer: Desværre en normal historie

- Personalet knokler løs og er søde, men det er dybest set noget rod. Det virker ikke som om afdelingerne snakker sammen. Det er dybt frustrerende og psykisk belastende for os, fortæller Oles hustru, Mona Jørgensen.

Både regeringen og Socialdemokratiet har spillet ud med tanker om sundhedsreformer med mere nærhed indbygget. Men det er igen garanti for ældre, medicinske patienter som Ole, mener Danske Patienter og Ældre Sagen.

- Det er endnu uklart, hvad der konkret skal ske for multisyge, ældre patienter, og vi er bekymret for, at man vil lægge mere behandling ud i kommunerne - før kvalitetskrav og ressourcer er på plads, siger Mirjana Saabye, chefkonsulent i Ældre Sagen.

Annette Wandel, vicedirektør i Danske Patienter har også læst Ole og Monas beretning.

- Vi føler os derfor ikke overbeviste om, at forslagene vil løse problemerne for den ældre, multisyge medicinske patient. Forslagene indeholder gode intentioner, men vi er ikke sikre på at det løser opgaven, mener Annette Wandel.

arrow Ole Jørgensen er stamkunde hos 1813
23. april 2019 kl. 04:00 Opdateret: kl. 08:53
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?