17. november 2018
Kystbanetoget fra Nivå ramte kort før klokken 8 en gravemaskine på sporet  mellem Skodsborg og Klampenborg. Efter to timer blev de mange passagerer evakueret og kørt videre i togbusser.
Kystbanetoget fra Nivå ramte kort før klokken 8 en gravemaskine på sporet mellem Skodsborg og Klampenborg. Efter to timer blev de mange passagerer evakueret og kørt videre i togbusser.
Foto: Alarm112danmark.dk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øjenvidne til togulykke: Folk tog det roligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjenvidne til togulykke: Folk tog det roligt
Nordsjælland - 14. november 2017 kl. 11:26
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Peter Langford, Snekkersten, var med det kystbanetog, der tirsdag morgen kort før klokken otte kolliderede med en traktor på strækningen fra Skodsborg til Klampenborg.

arrow Læs også: Togkollision skyldtes formentlig en menneskelig fejl

- Det begyndte med en blød opbremsning som så blev til totalblokering. Toget var fyldt og mange stod op, så en del blev væltet omkuld. Jeg så ikke nogen komme til skade, men har siden hørt, at nogen er blevet kørt til hospitalet til observation for piskesmæld. Der gik et minuts tid, hvor vi holdt helt stille, og så kom en meddelelse over højttaleren om, at vi havde ramt noget, og at vi ville holde stille et stykke tid. Så kom der lidt senere en meddelelse om, at vi havde ramt en gravemaskine - og at der nok ville gå et stykke tid, fortæller Peter Langford, der dagligt pendler til arbejde i København med samme afgang.

- Derefter blev al strøm slukket i toget, og der var ikke flere beskeder, bortset fra togførerne, der gik gennem toget og fortalte, at der ikke var så meget nyt at fortælle. Til gengæld var der en lokofører med som passagerer i toget, og han var god til at tage ansvar og give informationer om, at vi ville blive evakueret på et tidspunkt. Bortset fra nogle udlændinge som var på vej til lufthavnen og var nervøse for, om de ville misse deres fly, tog folk det roligt, siger Peter Langford, der sammen med de øvrige passagerer måtte vente i to timer i toget.

- Til sidst blev der åbnet en dør i forreste togsæt, og vi kunne gå over til en p-plads, hvor der holdt togbusser klar til at køre os videre.

Peter Langford kalder det en chokerende oplevelse, og han kan godt forstå, hvis lokoføreren forrest i toget ikke kommunikerede så meget.

- Men folk tog det pænt, og det øvrige personale kommunikerede med passagerne, selvom de ikke kunne bruge højttaler. Til gengæld fortæller min kæreste, som senere skulle have et tog fra Snekkersten, at der i de tre kvarter, hun måtte vente, hele tiden kørte en båndsløjfe over højttalerne, hvor det blev sagt, at der kom tog om lidt.

arrow Tidligst normal trafik på kystbanen kl 20.
14. november 2017 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34
arrow Tog rammer gravko: DSB er klar med krisehjælp
14. november 2017 kl. 09:50 Opdateret: kl. 09:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk