19. februar 2020
Motortrafikvejen mellem Allerød og Hillerød er i dag en såkaldt 2+1 vej, hvor der skiftesvis er to og en bane i samme vejretning. Foto: Kenn Thomsen
Motortrafikvejen mellem Allerød og Hillerød er i dag en såkaldt 2+1 vej, hvor der skiftesvis er to og en bane i samme vejretning. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny motorvej til Hillerød koster 830 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny motorvej til Hillerød koster 830 millioner
Nordsjælland - 25. september 2018 kl. 13:11
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vil koster 830 millioner kroner at anlægge en ny fire-sporet motorvej mellem Allerød til Hillerød. Det fremgår af den VVM-undersøgelse, Vejdirektoratet udsender i morgen, onsdag.

arrow Læs også: Motorvej topper hitliste

Af redegørelsen fremgår det samtidig, at motorvejen kan etableres på bare fire år. Motorvejen fra København slutter i dag ved Allerød, hvorefter der er motortrafikvej. Mellem Allerød og Herredsvejen i Hillerød er de større broer over motortrafikvejen forberedt for en udvidelse til motorvej.

Motorvejen kan etableres som en 4-sporet motorvej med 110 km/t. Den eksisterende vej bibeholdes som den ene fremtidige vejside, og udvidelsen til motorvej sker hovedsageligt på den østlige side, hvor der er plads under de eksisterende broer. Den fremtidige motorvej vil være forberedt til en eventuel senere udvidelse til en 6-sporet motorvej (ind mod midterrabatten) frem til Herredvejen, uden at skulle ombygge broerne for de overførte veje.

Med til dette scenarie hører dog, at strækningen fra Herredsvejen og frem til Isterødvejen ikke i samme omfang forberedt til en udvidelse.

Broen ved Roskildevej udvides for at skabe en bedre trafikafvikling på Roskildevej til/fra motorvejen, og broen ved Herredsvejen udskiftes. Ved Hillerød S er der store trafikale problemer for trafikken til/fra et større erhvervsområde, hvor bl.a. medicinalvirksomheden Novo Nordisk bl.a. er placeret. Anlægget ændres, så trafikken vil kunne afvikles optimalt.

Der etableres parallelspor på strækningen mellem Hillerød Ø og Hillerød S som vil løse de trafikale udfordringer her. Der forudsættes etableret tre samkørselspladser, skriver Vejdirektoratet i rapporten.

Læs hele rapporten her
arrow De bor ved ny motorvej: Hvorfor skal vi finde os i mere støj?
31. oktober 2018 kl. 05:10 Opdateret: kl. 22:51
arrow Akut brug for penge til trafikprojekter
30. oktober 2018 kl. 00:01 Opdateret: kl. 21:40
arrow Trafiknetværk vil have motorveje
20. oktober 2018 kl. 07:14 Opdateret: kl. 18:08