22. januar 2019
Nordsjællandske kommuner klarer sig generelt dårligt i DI?s undersøgelse. Også kommuner, hvor væksten ellers er fin. Her Hundested Propeller i Halsnæs kommune, der ligger nr 88 på årets liste. 		Foto Lars Skov
Nordsjællandske kommuner klarer sig generelt dårligt i DI?s undersøgelse. Også kommuner, hvor væksten ellers er fin. Her Hundested Propeller i Halsnæs kommune, der ligger nr 88 på årets liste. Foto Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordsjælland i bunden af erhvervsklima-feltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordsjælland i bunden af erhvervsklima-feltet
Nordsjælland - 03. september 2018 kl. 21:30
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens Furesø tager et tocifret spring op ad listen i DI's Lokalt Erhvervsklima 2018 og dermed igen er i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima, så hænger fire kommuner fast i bunden af listen.

Laver man en top ti bagfra, så ligger Gribskov ( 93) og Egedal (92) i den absolutte bund blandt de 93 målte kommuner, mens Halsnæs (88) og Rudersdal (83) også er med på den ringeste top ti.

I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61.

Furesø Kommunes fremgang på 15 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat.

- I Furesø har man sat dækningsafgiften ned gennem flere år. Og der er grund til at rose Furesø Kommune for det arbejde, den gør for at forbedre forholdene for erhvervslivet generelt. Kommunen har over tid gjort en indsats for sagsbehandlingen, både hvad angår bygge- og miljøsager, men også den digitale. Derfor går Furesø også markant frem på den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden. Kommunerne har mange redskaber i værktøjskassen over for virksomhederne, og de fortjener derfor også ros, når de bruger dem rigtigt, siger Poul Skadhede, der er formand for DI Hovedstaden.

Sidste år var der tilbagegang til størstedelen af de nordsjællandske kommuner i DI's Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse, som også generelt set klarede sig dårligt i undersøgelsen sammenlignet med både hovedstadsområdet og landet som helhed. I år rykker nogle kommuner sig den ene vej, mens andre rykker sig den anden. Overordnet set klarer de nordsjællandske kommuner sig stadig dårligt sammenlignet med de øvrige områder. Listen toppes som vanligt af Ikast Brande og Herning kommuner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk