24 timer i døgnet er to nødbehandlere på vagt i Hundested i Halsnæs Kommune. De klarer små og store ulykker, men rykker ikke ud til sygdomstilfælde, hvor der er behov for medicinsk behandling eller til hjertestop. Men det bør de ifølge Qasam Ahmad (AL), medlem af Regionsrådet, skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Nødbehandlerne kan sagtens klare en medicinsk alarm eller et hjertestop, men det får de ikke besked på, og det, mener jeg, er en fejl. Det vil give markant hurtigere responstider i udkanten af regionen og være altafgørende i situationer, der omhandler liv eller død, siger Qasam Ahmad, som har stillet forslag i Regionsrådet om at inkludere nødbehandlerne i det regionale akutberedskab.
Ideen får opbakning fra Frederiksborg Brand & Redning, som nødbehandlerne i Hundested hører under.
- Nødbehandlerne rykker ud til tilskadekomne og løser opgaver under beredskabsloven. Hvis regionen ser en mulighed for at inkludere dem i den præhospitale indsats, så er vi meget positivt stemt over for det. Vi tidligere forsøgt at få en aftale i stand, siger Kim Lintrup, beredskabsdirektør for Frederiksborg Brand og Redning.
Nødbehandlerordningen har eksisteret i mange år, og bliver betalt af Halsnæs Kommune.
- Det er en vigtig sag, at give borgerne tryghed og hurtig hjælp. Derfor har vi en ordning, uddannet personale, biler og materiel, og det ser vi gerne bliver brugt af regionen, for det er ikke tilfældet lige nu, og det undrer mig, siger Steffen Jensen (S), borgmester i Halsnæs Kommune.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her