18. januar 2021
Med mimrekortet forsvinder de sidste analoge rejsedokumenter på pap fra den offentlige trafik. Fremover vil pensionister kunne få en rabat lagt ind på et rejsekort eller et pendlerkort.
Med mimrekortet forsvinder de sidste analoge rejsedokumenter på pap fra den offentlige trafik. Fremover vil pensionister kunne få en rabat lagt ind på et rejsekort eller et pendlerkort.
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mimrekort afløses af rabatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mimrekort afløses af rabatter
Opdateret 06. januar 2020 kl. 06:31
Nordsjælland - 06. januar 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Pensionistkortet forsvinder på hele Sjælland til juni og erstattes af rabat på rejsekort og pendlerkort.

DSB, Metroselskabet og Movia har besluttet at modernisere den nuværende pensionistrabat til førtids- og alderspensionister på Sjælland fra juni 2020.

Væk skal de eksisterende 3-måneders pensionistkort af pap, som afløses af 40 procent pensionistrabat på alle enkeltrejser på rejsekort - eller 25 procent rabat på pendlerkort.

arrow Læs også: OVERBLIK: Pensionistrabatter på Sjælland volder besvær

Det fremgår af et notat fra DOT - Din Offentlige Trafik til Trafik- og Boligministeriet.

- Den nuværende pensionistrabat gavner få og rammer skævt. Mange ældre har et rejsekort ved siden af deres pensionistkort, fordi pensionistkortet kun gælder i enten hovedstadsområdet, Sydsjælland eller Vestsjælland. Vi kan se, at uden for de store byer har mange ikke pensionistkort, siger ressourcedirektør Eskil Thuesen, Movia, som talsmand for DOT-samarbejdet.

Selvom godt en tredjedel af pensionisterne på Sjælland jævnligt benytter den kollektive transport, så har kun 17 procent et pensionistkort i hovedstadsområdet, mens det for Vestsjælland er 3 procent. og for Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn under 1 procent.

Blandt pensionister uden for de større byer er der i realiteten ingen brugere. Det skyldes, at pensionistkortet koster mellem 420 og 840 kr. for tre måneder, hvilket er en høj pris i områder, hvor der ikke er et højt serviceudbud af bus og tog.

Samtidig med at pensionistkortet forsvinder, er det også slut med den spærretid for brugere af kortet i myldretiden, som alene gælder i hovedstadsområdet.

Fra juni vil pensionister således kunne rejse med rabat hele døgnet, og endda opnå de yderligere 20 procent rabat ved at rejse uden for myldretiden, som alle med rejsekort i dag kan.

arrow Efter massiv kritik af mimrekort: Movia bøjer sig
21. januar 2020 kl. 08:38 Opdateret: kl. 08:38
arrow Politikere føler sig vildledt om mimrekort
20. januar 2020 kl. 05:17 Opdateret: kl. 05:54
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?