4. juni 2020
Nordsjællandsk Kørelærerforening efterlyser indsats for at få flere tider til både teori og praktiske køreprøver
Nordsjællandsk Kørelærerforening efterlyser indsats for at få flere tider til både teori og praktiske køreprøver
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Må vente på køreprøver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Må vente på køreprøver
Opdateret 20. maj 2020 kl. 06:21
Nordsjælland - 20. maj 2020 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På grund af Covid-19 er der nu kaos på kørekortområdet hos politiet og mange ever må vente længe at gå op til både teori- og praktisk køreprøve. Det siger kørelærer Finn Andersen, der driver køreskolen Køreklar.nu i Birkerød. Han er formand for Nordsjællands Kørelærerforening og bestyrelsesmedlem i Dansk Kørerlærer Union.

arrow Læs også: Kørelærere melder om længere ventetid på prøver

- Normalt er der 10-12 elever til teoriprøve ad gangen op til syv gange dagligt. I øjeblikket er der kun 5 elever til teoriprøve ad gangen og stadig kun det samme antal gange om dagen. Det siger sig selv, at så mangler der prøver, siger Finn Andersen.

Han har selv øget antal hold med teoriundervisning fra to til seks om ugen, fordi der maksimalt må være 10 på et hold.

- Hvorfor kan politiet ikke sætte antallet af daglige prøvetider op og bruge deres lokaler som står tomme fra klokken 15. Der er mange, der meget gerne vil have teoriprøver sent på dagen, siger Finn Andersen.

- De sagkyndige gør hvad de kan, men det er et ledelsesproblem at skaffe flere sagkyndige, mener Finn Andersen.

I et svar oplyser Nordsjællands Politi via sin kommunikationsafdeling, at antallet afholdte prøver er på højde med eller højere, end for coronaepidemien. Samtidig er en håndfuld prøvesagkyndige dog trukket væk fra opgaven, fordi de er særligt udsatte

- Men puklen af elever, der står og venter, er der. Mange var klar til at gå til prøve, før der blev lukket ned, og samtidig måtte køreskolerne åbnede op ni dage før politiet genoptog prøveafholdelsen. Og vi er i foråret, hvor der traditionelt er tryk på, siger Finn Andersen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?