21. oktober 2021
Anders Kloppenborg, der er rektor på Birkerød Gymnasium, har meldt sig ud af De Radikale. Foto: Allan Nørregaard
Anders Kloppenborg, der er rektor på Birkerød Gymnasium, har meldt sig ud af De Radikale. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kloppenborg: Få de erfarne kræfter tilbage på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kloppenborg: Få de erfarne kræfter tilbage på banen
Nordsjælland - 17. oktober 2020 kl. 10:57
Af Marianne Due

Nogle er gået, andre har meldt sig ind og så er der dem, der er blevet. Ugen i dansk politik har været hård for De Radikale og en ting er både de tidligere og de nuværende medlemmer enige om.

Det har været ualmindeligt svært at være tilskuer til den krise, som partiet gennemgår.

arrow Læs også: Kommentator: Radikale undgår bødlen i ny meningsmåling

Fredag blev det formuleret særdeles skarpt af rektor på Birkerød Gymnasium, Anders Kloppenborg, som har været medlem af De Radikale siden 1997. Han har også været sekretariatsleder og partisekretær, men i dag er han et af de forhenværende radikale medlemmer, der har meldt sig ud som følge af balladen i partiet.

Til Skive Folkeblad lød forklaringen fredag, at han ikke længere kan genkende sit parti. Han savner sund fornuft, besindighed og omtanke fra partiledelsen, og tidligere partileder Morten Østergaards afgang fik denne svada med sig:

- Besindelse og omtanke blev skubbet helt til side af en feministisk, inkvisitorisk heksejagt forestået af en gruppe ikke-tilgivende, nådesløse furier og amazoner, som virker som om, de ikke helmer før det ultimative matriarkat er indført på værste fundamentalistiske vis.

Anders Kloppenborg uddyber til Frederiksborg Amts Avis, at formuleringen ikke er et spørgsmål om at smække med døren, men et retorisk greb for at få budskabet gjort tydeligt.

- Det har været meget ubehageligt at se på det tab af ledelse. I spørgsmålet om sexisme er der scoret et selvmål, og der er gået helt kuk i at håndtere det. Hvor er værdier som tolerance, at være tilgivende og konstruktiv, selv om man ikke er er enige eller står midt i en magtkamp. Tonen bliver for skinger, og det er uskønt at se på, siger Anders Kloppenborg.

- At være leder af et parti er som at være topleder. Man har ansvar for hele organisationen og beskytter dem, der er i uføre. Morten Østergaard har betalt en meget høj pris for den situation, som han har bragt sig i eller nogen har bragt ham i, men stort set alle lokale aktører har brugt Morten som afsæt og drejet stilethælen rundt i en mand, der ligger ned. Det er ikke det menneskesyn, som De Radikale står for, siger Anders Kloppenborg.

Han beskriver sig selv som en tålmodig mand, der længe har ventet på, at situationen i partiet ville blive bedre. I stedet skete det modsatte.

- Jeg synes ikke, jeg hos den nuværende ledelse sporer en vilje til at gøre op med det og jeg ville derfor ikke være med længere, siger han og forklarer:

- Ideen er ikke at smække med døren, men at prøve at sparke døren op ind til De Radikales gruppeværelse og til hovedbestyrelsen, så der kan slippe god, frisk radikal luft ind lokalet i stedet for den mere sekteriske luft, der er i øjeblikket hersker.

Anders Kloppenborg har nemlig ikke vendt interessen for partiet ryggen. Han mener, der er brug for at starte på en frisk og det kan ikke ske med den nuværende ledelse. I stedet må erfarne folk på banen for at få rettet situationen op.

- Marianne Jelved kan få den nødvendige ro på. Vi skal have en, der har prøvet det før og som har den politiske orientering, som partiet har behov for. Så skal det nok gå fremad.

- Jeg ville så gerne ønske, at partiet kom tilbage på den kurs, hvor jeg kunne genkende mig selv. Vi har historisk bidraget med mange gode politiske svar og nødvendige samarbejder med snart den ene og snart den anden, hvor vi har fokuseret på sagen og ikke på hvordan man positionerer sig selv, siger Anders Kloppenborg, der i løbet af fredagen fik mange tilkendegivelser på, at han har opbakning til sine markante udtalelser.

- Jeg har åbenbart fået forløst mange, der ikke har kunnet, villet eller turdet formulere noget tilsvarende, siger han.

arrow Kommentator ser uløste problemer trods radikal våbenhvile
18. oktober 2020 kl. 21:56 Opdateret: kl. 21:58
arrow OVERBLIK: Fra åben krig til fuld tillid til ny leder i De Radikale
18. oktober 2020 kl. 17:51 Opdateret: kl. 17:52
arrow Martin Lidegaard bliver i De Radikale
18. oktober 2020 kl. 17:22 Opdateret: kl. 17:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?