25. februar 2020
Danskerne er bedre til at gemme madrester derhjemme end på arbejdspladsen. Foto:Allan Nørregaard
Danskerne er bedre til at gemme madrester derhjemme end på arbejdspladsen. Foto:Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimadukse derhjemme men på jobbet kniber det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimadukse derhjemme men på jobbet kniber det
Nordsjælland - 19. oktober 2019 kl. 04:00
Af Kiri Kim Lassen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi er gode til at slukke lyset derhjemme og gemme madrester til næste dag, men glemmer det ofte på arbejdspladsen. Når det gælder sortering af glas og konservesdåser, så sorterer hver anden derhjemme, men kun to ud af ti gør det på jobbet.

Dansk Magisterforening har ladet Gallup undersøge vores grønne adfærd, og her halter vi lige nu bagefter, mens vi går på arbejde.

- Lige nu skyller der en grøn bølge over samfundet, og derfor vil det også være underligt, hvis virksomhederne og erhvervslivet ikke også hopper med på den, siger Ellen Tove Christiansen, der er professor emeritus ved Aalborg Universitet og siden 2005 har beskæftiget sig med klimakommunikation og bæredygtighed i forhold til bruger- og borgerinddragelse.

Desværre kommer de grønne initiativer lidt for ofte til at handle om virksomhedernes image frem for at handle om planetens velbefindende, mener professor Torben Bechmann Jensen fra Københavns Universitet. Han har forsket i socialt ansvar i forhold til klima og mener, at der også er en stor grad af det, som er signalpolitik.

- Det er jo udmærket, hvis en virksomhed erstatter plastikkrusene med nogle af pap, der kan komme til genbrug, eller skifter fra en sort til grøn leverandør af strøm, men som jeg ser det, er det også meget et udslag af en modetendens, siger han.