19. oktober 2019
Peter Westermann, Hillerød, er nummer tre på SF?s liste til EU-parlamentsvalget, men ser alligevel en chance
Peter Westermann, Hillerød, er nummer tre på SF?s liste til EU-parlamentsvalget, men ser alligevel en chance
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan blive valgt på et afbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan blive valgt på et afbud
Nordsjælland - 21. maj 2019 kl. 04:58
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste måling fra Megafon for Politiken og TV2 giver SF to mandater til Europa-Parlamentet ved valget på søndag den 26. maj. Det resultat kan meget vel sende den nordsjællandske SF'er Peter Westermann, der i dag sidder i regionsrådet i Hovedstaden og underviser på Grundtvigs Efterskole, til Bruxelles.

- Margrete Auken har længe stået til at genvinde sit mandat, men nu ser det ud til at nummer to på vores liste, Karsten Hønge, også står til valg. Men han stiller også op til folketingsvalget, og reglerne i både SF og i Europa-Parlamentet forhindrer dobbeltmandater, så han kan kun sidde et sted, siger Peter Westermann.

Karsten Hønge udtalte ved sin opstilling, at han blot skal levere stemmer til Margrete Auken ved Europa Parlamentsvalget, og at hans førsteprioritet er Folketinget. Efter målingen fra Megafon vil han dog ikke sige, hvad han gør i tilfælde af, at han bliver dobbeltvalgt.

- Jeg har siddet i Folketinget som suppleant - og været næstformand for SF også som suppleant, så det generer mig ikke at komme med på et afbud. Jeg vil være klar til at tage til Bruxelles, siger Peter Westermann.