17. april 2021
Foreløbig har fire kandidater meldt sig til det kommende bispevalg. Her præsternes procession i Helsingør i forbindelse med sidste års landemode. Foto Kenn Thomsen
Foreløbig har fire kandidater meldt sig til det kommende bispevalg. Her præsternes procession i Helsingør i forbindelse med sidste års landemode. Foto Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampvalg om at blive ny biskop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampvalg om at blive ny biskop
Nordsjælland - 30. juni 2020 kl. 15:00
Af Jesper Sabroe

Kirkeministeriet har den 11. juni 2020 udskrevet bispevalg i Helsingør Stift, og allerede har to provster og to præster meldt deres kandidatur.

Den nye biskop skal tiltræde den 1. februar 2021 som efterfølger for biskop Lise-Lotte Rebel, der fratræder sin stilling med virkning fra udgangen af januar.

Repræsentanter for de tretten provstiudvalg i Helsingør Stift har nu udpeget en valgbestyrelse, der skal sikre, at det kommende bispevalg går retmæssigt for sig.

Ved valgmødet den 29. juni blev der udpeget en valgbestyrelse bestående af Birthe Larsen, Frederikssund Provsti, Tage Bauer, Glostrup Provsti og Helle Lerche, Høje Taastrup Provsti.

Kandidater
Indtil nu har fire meldt deres kandidatur til det kommende valg:


Peter Birch, provst i Gentofte Provsti
Asser Skude, præst i Bellahøj Kirke
Ulla Thorbjørn Hansen, provst i Slagelse Provsti
Eva Holmegaard Larsen, præst i Nødebo og Gadevang Kirker.


Kilde: Helsingør Stift

1. suppleant blev Hans-Henrik Nielsen, Ballerup-Furesø Provsti, 2. suppleant Steen Borup-Nielsen, Gentofte Provsti og 3. suppleant Jens Christian Christiansen, Hillerød Provsti.

Efter valgmødet blev Birthe Larsen udpeget som formand ved valgbestyrelsens konstituerende møde.

Valgbestyrelsen skal kontrollere, at kandidaterne opfylder betingelserne for at stille op, og at de har nok gyldige stillere bag sig. Den skal også sikre, at alle menighedsrådsmedlemmer og præster i stiftet er optaget på valglisten samt sikre, at optællingen af stemmerne foregår korrekt.

De næste skridt i valgprocessen bliver, at alle kandidater skal have meldt deres kandidatur og stillerne skal aflevere en liste med kandidatens navn samt mellem 75 og 150 stillere til valgbestyrelsen senest den 25. august 2020.

Første afstemningsrunde slutter 13. oktober 2020. Hvis ingen af kandidaterne får mere end 50 procent af stemmerne, bliver der en anden runde med de to kandidater der fik flest stemmer i første runde. Anden runde afsluttes 18. november 2020.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?