1. december 2020
Erik Lund er 70 år. Han har siden 1994 været medlem af byrådet i Allerød Kommune, hvor han var borgmester 2008-2013. han har siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden 2016-2017 og i Folketinget som suppleant ved flere lejligheder.
Erik Lund er 70 år. Han har siden 1994 været medlem af byrådet i Allerød Kommune, hvor han var borgmester 2008-2013. han har siddet i regionsrådet i Region Hovedstaden 2016-2017 og i Folketinget som suppleant ved flere lejligheder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K smider ekstra navn på stemmesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K smider ekstra navn på stemmesedlen
Opdateret 06. marts 2019 kl. 14:58
Nordsjælland - 06. marts 2019 kl. 14:47
Af Jesper Sabroe

Tidligere Allerød-borgmester Erik Lund opstiller alligevel til det kommende folketingsvalg. Hans parti - Det Konservative Folkeparti - havde ellers allerede seks kandidater på plads - en i hvert enkeltkreds i Nordsjællands Storkreds.

arrow Læs også: Flere kvinder stiller op til folketingsvalget

Men på en storkreds-generalforsamling tirsdag aften på Store Kro i Fredensborg blev Erik Lund opstillet som storkredskandidat, så han kommer på stemmesedlen sammen med de seks enkeltkreds-kandidater.

- Vores vedtægter tillader, at der opstilles storkreds-kandidater. Vi synes Erik Lund har gjort det godt i Folketinget (hvor han har siddet som midlertidig medlem under Mette Abildgaards barselsorlov, red) samt i Allerød kommune og i regionsrådet, siger storkreds-formand Jesper Roulund. Partiets vedtægter foreskriver, at storkredsens generalforsamling skal holdes i marts måned.

- Vi har så valgt at holde den tidligt i måneden, og da valget endnu ikke er udskrevet, betyder det, at vi har kunnet nå at opstille en storkreds-kandidat og på den måde forsøge at optimere listen, tilføjer han.

Det er ikke første gang, at de konservative gør brug af at opstille storkreds-kandidater. Ved folketingsvalget i 2015 havde partiet suppleret sine tre kvindelige kandidater, der var opstillet af de seks enkeltkredse, med to erfarne herrer, nemlig Thorkild Gruelund, Hørsholm, der hentede 463 personlige stemmer samt Erik Lund, der trak 978 personlige stemmer. - Vores håb er da, at Erik Lund kan være med til at hive det antal stemmer hjem, som kan sikre os det andet mandat i Nordsjælland. Det vil være tilfældet hvis partiet får fremgang og ti mandater, siger Jesper Roulund.

De øvrige kandidater på den konservative liste er i øvrigt: Mette Abildgaard, Rudersdalkredsen, Birgitte Bergmann Helsingørkredsen, Otto Christiansen, Fredensborgkredsen, Lars arne Christensen, Hillerødkredsen, Egill Huldgaard, Egedalkredsen samt Keld Haslund Frederikssundkredsen.

arrow Gyser i vente - også efter valget
16. maj 2019 kl. 16:00 Opdateret: kl. 16:03
arrow 55.000 stemmer kan ændre kønsfordelingen
15. maj 2019 kl. 11:28 Opdateret: kl. 07:54
arrow Det siger kandidaterne om at stemme på en kvinde
15. maj 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 07:54
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?