7. august 2020
KMD Ironman-feltet skal på cykel gennem Nordsjælland, og det kan give trafikale udfordringer.
KMD Ironman-feltet skal på cykel gennem Nordsjælland, og det kan give trafikale udfordringer.
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ironman i gang - Sådan finder du vej i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ironman i gang - Sådan finder du vej i trafikken
Nordsjælland - 19. august 2018 kl. 08:01
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De første af tæt ved 3500 triatleter er søndag morgen hoppet i vandet ved Amager Strandpark for at begive sig ud mod den 3,8 kilometer lange svømmetur, som efterfølges af 180 km på cykel, inden der afsluttes med et marathonløb.

Ud over de mange deltagere, som kommer fra 55 forskellige nationer, vil mange tusind tilskuere følge løbet, der er det største i Europa.

Idrætsbegivenheden vil sætte sit tydelige præg på gader og stræder i hovedstadsregionen helt frem til midnat. Blandt andet vil dele af Lyngbymotorvejen, store dele af Indre by (København), Amager Strandpark, Strandvejen i Hellerup og mange andre veje i regionen være helt eller delvist spærres i perioden.

For mere præcis information kan man orienterer sig via et interaktivtkort, der viser hvor ruterne løber og hvor der er bemandede overgange mv. kortet findes

HER

"Vi har sammen med kommuner, politik og øvrige myndigheder gjort alt vi kan, for at trafikken kan glide så glat som muligt under KMD IRONMAN Copenhagen. Men der vil være perioder med helt lukkede veje og der vil være omlægninger af busruter mv. Traditionelt så tager folk heldigvis rigtig godt imod de mange deltagere fra hele verden og vi er enormt glade for den store generøsitet, som Københavns indbyggere og indbyggerne i de øvrige kommuner på ruten viser overfor for vores deltagere." siger Thomas Veje Olsen, direktør for IRONMAN Danmark, der opfordre alle tilskuere, og andre som skal ind til København, til så vidt muligt at benytte sig af offentligtransport som bus, metro og S-tog.

"KMD IRONMAN Copenhagen er Europas største trialonbegivenhed og det kan ikke undgå at påvirke trafikken. Vi håber derfor først og fremmest på at folk vil komme og tage del i begivenheden som er en stor oplevelse. Og for dem som skal til og fra eksempelvis København, der håber vi på lidt ekstra tålmodighed og forståelse blandt de øvrige trafikanter, det vil være muligt at komme frem, men det kan godt være det tager 10-15 minutter mere end normalt," siger Thomas Veje Olsen.

arrow Læs også: Tidligere triatlon-verdensmester vinder dansk ironman
Fakta

KMD IRONMAN Copenhagen på udholdenhedsportens mest ikoniske distance 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb er ugens højdepunkt med mere end 3.000 deltagere og op mod 200.000 tilskuere.

Starten gik kl. 07.00 på Amager Strandpark. Første deltager forventes i mål ca. kl. 15.00 i det kæmpe målområde ved Ofelia Plads og Det Nye Skuespilshus. Sidste deltager forventes i mål 23.30.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?