27. september 2021
Det Grønne Danmarkskort er et af temaerne på mødet. Her en grøn kile ved Helsingør set fra Esrumvej. Foto: Lars Skov
Det Grønne Danmarkskort er et af temaerne på mødet. Her en grøn kile ved Helsingør set fra Esrumvej. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indbyder til naturmøde på tværs af fire kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indbyder til naturmøde på tværs af fire kommuner
Nordsjælland - 15. september 2021 kl. 09:13
Af Jesper Sabroe

To borgmestre og to udvalgsformand fra Gribskov, Fredensborg, Helsingør og Hillerød er i panelet, når Danmarks Naturfredningsforening i de fire kommuner lørdag den 25. september klokken 14 deltager i en debat om den trængte natur på tværs af kommunegrænser.

Der er tilsagn fra Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov (NytGribskov), Dan Riise (V), Formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød, Lars Simonsen (B), Formand for Plan, Miljø og Klimaudvalget i Fredensborg Kommune og Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør Kommune.

Først på scenen - efter velkomst og indledning - er dog skuespilleren Jytte Abildstrøm, der vil sende debatten afsted med sit syn på den grønne omstilling.

Tre temaer skal vendes på mødet: Vil kommunerne udbygge Det Grønne Danmarkskort, som det er foreslået af Naturrådet? Hvordan og hvornår vil de fire kommuner prioritere hensynet til naturen og det åbne landskab, når man nu inddrager det åbne landskab yderligere til bebyggelse? Og hvornår tager kommunerne biodiversitets- og klimakrisen alvorlig?

Mødet er gratis, der er plads til 120 personer. Man skal tilmelde sig, ved at sende en e-mail til naturpaatvaers@gmail.com. Pladserne fordelt efter »først til mølle princippet«. Der vil være mulighed for børneaktiviteter og Toldkammeret serverer kaffe. Mødet holdes i Helsingør Toldkammer, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør.

Stemmer du til kommunalvalget i år?