25. juni 2021
Fra flere sider gøres der nu ihærdige forsøg på at sikre 68 millioner kroner til at udbygge adgangsvejen til Nordsjællands kommende storhospital. Foto Kenn Thomsen
Fra flere sider gøres der nu ihærdige forsøg på at sikre 68 millioner kroner til at udbygge adgangsvejen til Nordsjællands kommende storhospital. Foto Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glem ikke supersygehus i kommende trafikaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Glem ikke supersygehus i kommende trafikaftale
Nordsjælland - 07. maj 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

En udvidelse af Overdrevsvej til fire spor fra Hillerødmotorvejen østpå til det kommende hospital i Hillerød ny Favrholm-bydel vil indgå i de kommende politiske forhandlinger om en aftale, der skal udstikke de fremtidige trafikinvesteringer frem til 2035. Det siger den konservative transportordfører Niels Flemming Hansen, der torsdag var med sine to nordsjællandske partifæller og folketingskollegaer, Mette Abildgaard og Birgitte Bergmann på rundtur i Nordsjælland for at tale infrastruktur med det lokale erhvervsliv.

arrow Læs også: Kunst-event: Plant et flag i Favrholm

- Selv en blind mand med stok kan se, at Hillerød-motorvejen skal forlænges til Hillerød - og at det skal ske hurtigt. Men vi skal samtidig sikre os at plukke de lavthængende frugter, og jeg ser da meget hellere, at en ubrugt reservepulje til at anlægge motorvejen postes i at udvide Overdrevsvej - end at pengene skal tilbage i Finansministerens kasse, siger han.

Regeringen sætter i sit nye infrastrukturudspil 900 millioner kroner af til Hillerød-motorvejen.

- Men Vejdirektoratet skal budgettere med en reserve på 25 procent - og er samtidig meget gode til at aflevere projekter til tiden og til prisen. Så jeg mener, at de 67-68 millioner til Overdrevsvej er inden for rækkevidde, mener Niels Flemming Hansen.

Også Venstres Hans Andersen, der sidder i Folketingets transportudvalg, har fokus på Overdrevsvej.

- Venstre vil komme med et samlet trafikudspil i næste uge, og her vil vi sætte 68 millioner kroner af til udvidelsen af Overdrevsvej, oplyser han til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Udvidelsen af Overdrevsvej ikke med i udspil
07. maj 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 20:25
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?