29. januar 2020
Rentefald gør det igen attraktivt at overveje forældrekøb, hvis en række betingelser ellers er opfyldt.
Rentefald gør det igen attraktivt at overveje forældrekøb, hvis en række betingelser ellers er opfyldt.
Foto: Palle Peter Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældrekøb er tilbage med mere positive regnestykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrekøb er tilbage med mere positive regnestykker
Nordsjælland - 12. august 2019 kl. 04:00
Af Palle Høj
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Antallet af forældrekøb er på laveste niveau i flere år, men i følge en ny analyse fra Realkredit Danmark gør betydelige rentefald igen forældrekøb en overvejelse værd.

Har man som forældre så meget friværdi i eget hus, at et nyt afdragsfrit boliglån kan optages 100 procent via realkredit, så viser et regneeksempel, at det er muligt - med overskud - at finansiere en lejlighed på 50 kvadratmeter til to millioner kroner i København. Eksemplet viser et løbende likviditetsoverskud på knap 300 kroner om måneden, når beboeren betaler 4.600 kroner i husleje. Til sammenligning havde forældrene for bare et år siden et underskud i København på omkring 500 kroner om måneden ved et forældrekøb.

- Det seneste års rentefald betyder, at indtægten fra huslejen overstiger forældrenes udgifter til finansieringen af lejligheden. Og for første gang ser vi det i alle studiebyerne, også i København, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Et køb er dog ikke uden risiko.

- Forældrekøb kræver en robust økonomi, og det er nødvendigt med friværdi eller opsparing til at finansiere købet. Samtidig er det ikke uden økonomisk risiko, for ingen ved jo, hvordan markedet for ejerlejligheder vil udvikle sig. Derfor er det vigtigt, at nytteværdien er i fokus frem for, at forældrekøbet er en god investering, siger Claus Langkjær, områdedirektør for Danske Banks privatkunder i Nordsjælland.