4. juli 2020
Der mangler kloge hoveder med dygtige hænder, men det er særligt svært at få de unge til at søge fagene i Nordsjælland og resten af regionen, selvom praktikpladser i langt de fleste tilfælde er der. 

Foto: Kenn Thomsen
Der mangler kloge hoveder med dygtige hænder, men det er særligt svært at få de unge til at søge fagene i Nordsjælland og resten af regionen, selvom praktikpladser i langt de fleste tilfælde er der. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere praktikpladser til få unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere praktikpladser til få unge
Nordsjælland - 01. maj 2018 kl. 04:16
Af Michael Degn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste fem år er der skabt omkring 5000 ekstra praktikpladser i Region Hovedstaden ved hjælp af en målrettet og opsøgende indsats. Bevillingen til den regionale praktikpladsenhed, som ordningen hedder, udløber med udgang af i år, men bliver efter alt dømme videreført. Til gengæld står det mere sløjt til, med antallet af unge i Nordsjælland og resten af hovedstadsregionen, der vælger en erhvervsuddannelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Frem mod 2020 er det målet af få 25 procent af en årgang til at fortsætte på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, men der er meget lang vej til det mål. I år har der været en stigning på 0,5 procent i forhold til sidste år, men det er stadig kun 13,7 procent af regionens unge, der søger en erhvervsuddannelse.

- Det er ikke meget, men jeg fæstner min lid til, at kurven er knækket, så jeg håber, at vi ser samme tendens næste år, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs-, Vækst- og Forskningsudvalget i Region Hovedstaden.

En måderne til at få flere ind på erhvervsuddannelserne er ved at vække interessen i barndommen. Det sker med Dansk Byggeris »Byggeboxen«, der får elever fra 4. til 7. klasse ud på en byggeplads. Efter sommerferien starter projektet ifølge planen op i Vinge-byggeriet ved Frederikssund, men erfaringerne fra de to andre steder i regionen er gode.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?