25. september 2018
Hobbylandmand Mathias Nørgaard, Gørløse, avler gæs og ænder. Nu har han fået klart svar fra Fødevarestyrelsen på, at han gerne må have stalddørssalg af slagtet fjerkræ - uden at skulle indrette specielle lokaler til formålet.
Hobbylandmand Mathias Nørgaard, Gørløse, avler gæs og ænder. Nu har han fået klart svar fra Fødevarestyrelsen på, at han gerne må have stalddørssalg af slagtet fjerkræ - uden at skulle indrette specielle lokaler til formålet.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjerkræ overlever salg i stalddøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjerkræ overlever salg i stalddøren
Opdateret 26. oktober 2014 kl. 08:50
Nordsjælland - 25. oktober 2014 kl. 13:47
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fritidslandmand Mathias Nørregaard, Gørløse, kan roligt slagte og sælge sine gæs og ænder ved stalddørssalg uden at skulle investere i særlige lokaler med både varmt og koldt vand.

Mathias stod frem i Frederiksborg Amts Avis den 28. september, fordi han havde problemer med at få en klar melding fra Fødevarestyrelsen om kravene til sit påtænkte stalddørssalg efter et kontrolbesøg fra samme styrelse.

Her krævede en kontrollant, at Mathias skulle have særlige opbevaringslokaler med vaskbare gulve og lofter samt varmt og koldt vand - til et påtænkt årligt salg af 20 gæs og 40 ænder. Det kunne han ikke forstå, da reglerne ellers siger, at der ikke må være specialindrettede slagtelokaler ved et stalddørssalg.

Men nu lyder meldingen fra Fødevarestyrelsen, at der slet ikke er grundlag for at kræve særlige lokaler til stalddørssalg, og at han bare kan gå i gang.

- Det er tydeligt, at den information, du har fået, har givet anledning til usikkerhed om betingelserne for indretning og drift af stalddørssalg af slagtede ænder og gæs. Vi håber hermed at få afklaret disse betingelser. Den 3. september 2014 foretog Fødevarestyrelsen kontrolbesøg i din virksomhed. Her blev drøftet betingelser for indretning og drift, hvor det fremgik, at der skulle være et opbevaringslokale, anvendes vaskbare materialer og være koldt og varmt vand. Der er ikke grundlag for disse krav. Lovgivningen indeholder ikke specifikke krav til indretning og drift i forbindelse med stalddørssalg af slagtede ænder og gæs. Der er et krav om, at du håndterer fødevarerne på en måde, så forbrugerne ikke bliver syge af at spise fødevarerne, skriver styrelsens dyrlæge nu til Mathias Nørregaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk