28. maj 2020
Uha... Dette syn ønsker man sig ikke som bilist. Her er det Nordsjællands Politi fotograferet for nogle år siden i Hørsholm. Færdselspolitiet i Nordsjælland løser i øjeblikket andre opgaver end færdsel. Trafikkontrollen er derfor på et minimum, oplyser politiets fællestillidsmand. Foto: Lars Sandager Ramlow
Uha... Dette syn ønsker man sig ikke som bilist. Her er det Nordsjællands Politi fotograferet for nogle år siden i Hørsholm. Færdselspolitiet i Nordsjælland løser i øjeblikket andre opgaver end færdsel. Trafikkontrollen er derfor på et minimum, oplyser politiets fællestillidsmand. Foto: Lars Sandager Ramlow
Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farlige bilister har frit spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farlige bilister har frit spil
Nordsjælland - 04. oktober 2019 kl. 04:00
Af Lars Sandager Ramlow
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Færdselspolitiet er her aldrig mere. Tidligere stod de her ofte, fordi det er en skolevej. Fraværet kan virkelig mærkes.

Sådan siger Thomas Fest, der er forælder og bor nær Sjælsøskolen i Birkerød. Og han har ikke helt uret. Det bekræfter fællestillidsmand i Nordsjællands Politi, Lars Jensen, overfor Frederiksborg Amts Avis:

- Betjentene i færdselsafdelingen bliver i øjeblikket brugt til andre opgaver. De er i Helsingør og tjekker indrejsende fra Sverige efter bombeangrebene i Københavnsområdet. De er på bevogtningsopgaver i kredsen, hvor de også skal løse andet beredskabsarbejde end færdsel. Det betyder at al bemandet færdselskontrol er på et absolut minimum. Kun fotovognene er ikke berørt, fortæller Lars Jensen.

Til det siger politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow:

- Det er rigtigt, at vi i øjeblikket bruger mindre tid på færdselsområdet end normalt. Politiet løser mange vigtige opgaver, og vi vil som udgangspunkt gerne bruge ressourcer på dem alle. Men det er sådan, at vi er nødt til at prioritere. Når vi skruer op for en indsats på et område, så må vi skrue ned på et andet. Vores fotovogne er dog et vigtigt våben mod fartsynderne, og er forældre utrygge ved en skole, skal de blot kontakte os, så foretager vi en konkret vurdering, der kan føre til, at vi sender en fotovogn ud.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er opmærksom på ressource-udfordringerne. Til Frederiksborg Amts Avis siger han:

- Realiteterne er desværre, at vi samlet set har et politi- og retsvæsen, der er meget presset på mange fronter. På den korte bane har regeringen derfor afsat 130 millioner kroner til at udbetale en stor del af politifolkenes massive overarbejdspukkel, så vores betjente kan få mulighed for at få udbetalt overarbejde, og dermed skabe tryghed på gaden i stedet for at afspadsere. Vi har også med vores finanslovforslag valgt at afsætte penge til at optage yderligere 150 elever på politiskolerne til næste år, så vi fortsætter med udbygningen af politistyrken.

Men det kommer til at tage tid, erkender han overfor avisen:

Vi må være realistiske og åbne om, at vi ikke kommer til at løse alle problemerne med det samme. Jeg vil derfor invitere Folketingets partier, så vi kan analysere problemerne grundigt, sådan at vi har et solidt grundlag at stå på, når vi skal træffe de afgørende politiske valg og iværksætte de rigtige og sammenhængende løsninger i forbindelse med en ny flerårsaftale for politi og anklagemyndighed.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?