16. juni 2021
UNORD i Hillerød håber på, at skolens snart må åbne for værkstedsundervisning, fortæller direktør Flemming Zachariasen. Foto Allan Nørregaard
UNORD i Hillerød håber på, at skolens snart må åbne for værkstedsundervisning, fortæller direktør Flemming Zachariasen. Foto Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Erhvervsskole håber på genåbning af værksteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Erhvervsskole håber på genåbning af værksteder
Nordsjælland - 28. januar 2021 kl. 04:00
Af Jesper Sabroe

Mens de virtuelle klasseværelser holdes åbne med Zoom og Teams, så lider de praktiske uddannelser på landets erhvervsskolerfag under, at man ikke kan udskifte en murerske eller en sav med mus og tastatur.

arrow Læs også: Uddannelse flytter fra Hillerød

Uddannelserne til tømrer, snedkere, stukatører, murere og bådebyggere med flere er hårdt ramt af nedlukningen - og håber at komme gang igen snart.

- Når man har fag, der kræver værktøj og værksteder, så er nedlukningen særlig problematisk. Der foregår dialog med Undervisningsministeriet omkring hvordan skolerne skal genåbnes. Og der håber vi, at man vil kigge på de praktiske fag først. Måske med mindre hold eller på skift. Alle har brug for at komme tilbage, men nogle mere end andre, siger Flemming Zachariasen, direktør på UNORD i Nordsjælland.

Ønsket bakkes op af Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne, der håber på en gradvis åbning.

- Politikerne har stor forståelse for problematikken. Der er allerede åbnet op for at dem, der er i gang med deres svendeprøve, må komme på skolernes værksteder, ligesom elever, der lige nu er startet på grundforløb må komme på skolen i et par timer i mindre hold, siger han.

Han tror ikke på en løsning inden 7. februar, hvor de nuværende restriktioner udløber.

- Men jeg håber, at der så kommer en gradvis og fleksibel åbning, hvor man kan åbne op for værkstedsundervisning i mindre hold og på skift. Hvis det ikke er mulig, så er vi nødt til at forlænge skoleforløbene. Måske nogle uger ind i august. Hvis ikke der bliver gradvis åbnet den 7. februar kræver det ekstra undervisning, forlængelse af undervisning, og i sidste ende flere penge til skolerne for at kunne betale lærernes løn for de ekstra forløb, siger Ole Heinager.

arrow Nu er det officielt: Bådebyggeruddannelsen kommer i rette havn
22. april 2021 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:21
arrow Svært at blive tømrer virtuelt
28. januar 2021 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:47
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?